EvenementOrganiseren.nl

6 tips voor interactie op jouw evenement: speciaal voor de introverte eventgast

Evenementen kunnen het gedrag van mensen blijvend veranderen. Dat moet voor iedere gast of bezoeker gelden en dus is het echt de hoogste tijd. De tijd dat events het voortouw nemen in het inclusief maken van de wereld, van festivals en van evenementen. Events, toegankelijk, met meerwaarde voor iedereen en met respect voor een ieder.

In de mini-serie Tijd voor Inclusiviteit kijkt EventBranche Magazine naar de mogelijkheden om ieder evenement inclusief te maken. In Deel I: Juup Laarman – de Kanter (HU en Juups.nl) over introverte mensen en evenementen. ‘Aangenomen wordt dat tussen de 30 en 50 procent van de mensen introvert is...’

Let op, het is niet zo dat een introvert persoon zich per definitie onprettig voelt op een evenement of meeting. ‘In contact komen met andere mensen is prettig voor introverte en extraverte mensen, het behoeft alleen een doordachte aanpak. Want de input van de introverte persoon missen op jouw evenement is echt doodzonde. Introverte personen hebben namelijk als eigenschappen het goed luisteren en doordenken van ideeën. Zij kunnen als geen ander goed observeren en informatie structureren. Daarom is het oh zo zonde om hun input te missen’, weet Juup Laarman – de Kanter, die zichzelf overigens een extravert noemt, met compassie voor introverte personen. Ze komt in het artikel dat in het EventBranche Magazine staat (verstuurd naar onze leden) met 6 tips uit eigen ervaring om introverte mensen echt onderdeel te laten zijn van jouw publiek en hun ideeën mee te nemen:

1. Respecteer ze

De belangrijkste tip: respecteer de introverte gasten en probeer ze niet gedwongen extravert te laten zijn op jouw event. Maak gebruik van de eigenschappen van een introvert persoon. En ga niet vragen wie introvert of extravert is, maar zorg voor een inclusief design.
 

2. Bereid ze voor
Laat ze al voor het event wennen aan de situatie. Doe aan verwachtingsmanagement. Wees helder over: het doel van de meeting, de locatie, de setting, de verwachte rol en de content die centraal staat.

3. Vraag om ideeën en gedachten in plaats van mening en opinie
Introverte mensen kunnen tijdens interactieve sessies als geen ander informatie ordenen en ze kunnen andere perspectieven en overwegingen inbrengen. ‘Wat denk je nu’, kan voor introverte mensen een hele prettige vraag zijn.

4. Geef ze tijd om na te denken
Tijd, om na te denken en de vaak complexe denkpatronen hun werk te laten doen. In plaats van een microfoon onder hun neus te drukken, heeft het de voorkeur om anoniemer hun bijdrage en ideeën in te dienen. Laat het ze opschrijven en daarna delen.

5. Zorg voor rustruimte
Tijd en ruimte om te reflecteren. Meditatie, een wandeling, een moment van stilte, etc.

6. Verdeel in samen en individueel
Zorg in het programma voor een verdeling van individueel en samen.


Tot slot de verschillen tussen introverte en extraverte eventbezoekers op een rij:

Tijdens het evenement The Next Event op 18 september zal Juup Laarman – de Kanter als 1 van de sprekers op het podium staan. Juup is niet alleen docent Conceptontwikkeling en Creativiteit aan de Hogeschool Utrecht en trainer in lateraal denken, ze is ook nog eens eigenaresse van Juups.nl Impactvolle Ontmoetingen. De Brabantse bevlogen eventprof behoort daarnaast tot de voorhoede van de meetingdesign-beweging. ‘Van stoelen naar doelen’, vat Laarman-de Kanter de wereld van design thinking in de eventbranche samen.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x