EvenementOrganiseren.nl

Welke (alcoholische) dranken worden het meest gedronken op zakelijke evenementen?

In de tweede week van februari wordt de Nationale Drink-wijn dag gevierd. ( Ook al viel deze dag dit jaar op een maandag) Dit druivensapje is nog altijd één van de meest populaire drankjes op evenementen. Maar hoe zit het met de zakelijke evenementen? Wat zijn de populairste drankjes?

De experts op dit vlak zijn de cateraars. Zij die samen sparren met klanten over de invulling voor de zakelijke evenementen. EvenementOrganiseren.nl sprak met culinair evenementenbureau Food, Jazz, DJ's, zij verzorgen de catering op zakelijke evenementen maar ook op bedrijfsfeesten, huwelijken, recepties en diners. Zij merken dat de opdrachtgever regelmatig kiest voor een bescheiden assortiment.  Daarbij wordt veelal gekozen voor 3 varianten: bier, fris en wijn. 

De trends die zij signaleren zijn als volgt:

  • Alcohol vrij bier staat volgens hen met stip op 1.  
  • Ook zien we een trend als het gaat om een extra keuzes in de vorm van biologische en verantwoorde dranken: biologische wijnen, water met smaakjes en biologische frisdranken. Zo hebben zij Laatst hebben we speciaal wijnen uit de regio Utrecht ingekocht. Die opdrachtgever wilde dat alle producten afkomstig waren uit de streek.
  • Op personeelsfeesten en private feesten blijft de cocktailbar populair!

 


Hoeveel wordt er gedronken? 

Eerder publiceerde EvenementOrganiseren.nl de vuistregels voor drankverbruik op evenementen.

Voor koffie en thee geldt: 
Gemiddeld: 1 tot 1,5 kopje koffie per persoon
Is er ruim de tijd genomen, reken dan op anderhalf kopje gemiddeld per persoon. In andere gevallen kan van een kopje gemiddeld per persoon worden uitgegaan. 
Opmerking: er zal bij koud weer meer van worden genomen dan bij warm weer. 

Tijdens de theepauze wordt er gemiddeld een kopje/glas of flesje per persoon gedronken, hierbij wordt uitgegaan van een pauze van 20 minuten.
 

Aperitief  : (meestal alcoholische) drank die men nuttigt voor het eten
Gemiddeld: 3 drankjes per uur per persoon 
Opmerking: in de zomer zal meer licht alcoholisch worden gedronken dan in de winter. Houd bij de samenstelling van het assortiment rekening met de trend naar alcoholvrije drankjes bijvoorbeeld alcoholvrij bier, vruchtensappen, limonades en mineraalwater.

Let op: hierbij geldt helemaal dat het aantal sterk doelgroep en sfeer afhankelijk is. Vraag advies aan uw cateraar, drankleverancier.

Tijdens het diner
Gemiddeld: 1 glas wijn per gang. Er wordt uitgegaan van wijn, aangezien wijnen beter op gerechten afgestemd kunnen worden dan andere dranken. Zorg voor voldoende water op tafel. 
Uit één fles wijn worden normaal gesproken zes glazen geschonken.

Ook benieuwd hoeveel uw gast op uw evenement eet

 


 

Nieuwe drankjes


Missethoreca deelde eerder al een aantal trendy drankjes. Wij zetten de meest bijzondere voor u op een rij.  Elk jaar worden er nieuwe drankjes op de markt gebracht waarvan de meeste niet blijvend zijn.  Oordeel zelf, wat denkt u van onderstaande drankjes?

Alcoholische dranken


Wijnbier 
Winebeer is een frisse mix van mousserende wijn, hop en gist, samengebracht middels een nieuw, gepatenteerd proces. Winebeer beleefde de wereldwijde primeur tijdens de innovatiebeurs SIAL in Parijs en werd daar direct geselecteerd als een van de beste innovaties van de beurs. Het bevat geen toegevoegde suikers, is glutenvrij en 100 procent natuurlijk. 

 


Puur Cider
Cider is de laatste jaren steeds populairder,  van de standaard appelsmaak tot zoete aardbei varianten. De vraag naar natuurlijke en biologische producten is door de toenemende bewustwording onder gasten nog nooit zo hoog geweest. Van Bieren speelt hierop in door het merk Galipette Cidre naar Nederland te brengen. Het product is niet alleen vrij van toegevoegde suikers, kunstmatige zoetstoffen en concentraten, het biedt ook nog eens de smaak van natuurlijke appel.

bier, evenement, drankje

Bier voor wijnliefhebbers
Het Verdus-bier is ambachtelijk gebrouwen craftbier waaraan druivensap is toegevoegd. Het gaat om een typisch druivenras uit de Bordeaux. 
De verschillende soorten hebben het bittere van bier maar ook het fruitige van wijn. De varianten varieren van fris, aromatisch, kruidig en fris.  
Instap-sherry?
Manzanilla van het nieuwe merk Aurora is vanwege de droge, frisse en delicate smaak een goede ‘instap-sherry’. De wijnen van het merk hebben in de verte iets weg van kamillethee. Dit wordt in het Spaans manzanilla genoemd.


Non-alcoholische dranken 

Red Bull in de mix 
Géén energiedranken voor Red Bull. Zij brachten namelijk een lijn biologische mixers op de markt. De vier nieuwe, biologische, verfrissende dranken met natuurlijke smaak zijn: Organics Ginger Ale, Organics Tonic Water, Organics Bitter Lemon en Organics Simply Cola. Deze Organics zijn géén energiedrank, maar verfrissend nieuw en gecertificeerd met het biologisch label van de Europese Unie.

Sap van plantenstoom? 
U leest het goed. Simone a Soif brengt hydrolade naar Nederland. Hydrolade ontstaat door distillatie van planten tot waterdamp. Het is 100 procent natuurlijk, biologisch en suikerarm.’De drank bestaat uit water, plantenstoom (hydrolaat) en seizoensvruchten en -groenten, zonder concentraten. De kleur en de smaak kunnen daarom van fles tot fles verschillen.

 

Foto: Clickshots

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x