EvenementOrganiseren.nl

Weg met het beursboekje, leve de event-app

Corona heeft ons op het juiste digitale spoor gezet. Weg met de aloude beursboekjes, leve de event-app. Klaar voor de start!

Het kan verkeren. Ineens is er geen weg terug. Opdrachtgevers miepen niet meer over die paar dinosauriers, die vrees hebben voor enen en nullen en krampachtig vasthouden aan 'vroeger'. Vol overtuiging gaan we nu voor online, digitaal, virtueel, apps en tools. Hiermee worden grenzen verlegd. Alles is mogelijk en kan de live beleving verrijken en versterken. Het is echt niet meer de vraag of, maar vooral hoe we apps, digitaal en virtueel gaan inzetten. We zitten op de snelweg en dan kun je maar beter zorgen dat je met de stroom meegaat.

Event-app

Het lijkt gevoelsmatig een eeuwigheid geleden, maar in 2019 liepen we nog met programmaboekjes over de beursvloer. Zoeken, bladeren en niet vinden. Nu hebben we een op de persoon gerichte event-app, gekoppeld aan NFC, RFIF, beacons en alle andere technische tools, die een bezoeker prettiger en efficienter maken voor jouw bezoeker.

En we staan nog maar aan het het begin van een spannende periode, waarin dagelijks grenzen worden verlegd. Er komen ongekende krachten los bij het slim en aanvullend inzetten van augemented of virtual reality. En dan de Amerikaanse spreker die ons vanuit zijn thuisland als hologram inspireert op een podium in Almere. Corona heeft ons op het juiste pad gezet. Er is geen weg terug meer. Realiseer je dat alles kan. Zet het op de juiste manier in en zorg ervoor dat het de effectiviteit en de impact van de beleving ten goede komt.

The Big 5 EventTrends

Wat zijn de vijf grootste Event Trends van dit moment? Sjoerd Weikamp, hoofdredacteur van deze site, zette ze op een rij. Daarbij staat dus Customer Experience met stip bovenaan, gevolgd door betekenismarketing, ook wel purpose marketing. De hybride eventtrajecten staat op de derde plaats. En dan, op plek vier vinden we 'Virtueel en digitaal', inclusief de event-app en augmented en virtual reality.  De volledige Top 5 ziet er als volgt uit:

1. Customer Experience
2. Betekenismarketing
3. Hybride Eventtrajecten
4. Virtueel en digitaal
5. Contentmarketing

Over Sjoerd Weikamp

Sjoerd Weikamp is behalve hoofdredacteur van EvenementOrganiseren.nl en EventBranche.nl veelgevraagd spreker op congressen en events. Daarnaast is hij dagvoorzitter, columnist, presentator en lid van de Raad van Commissarissen van De Graafschap, uiteraard met Communicatie  in de portefeuille. De manisch positieve Achterhoeker, zoals hij zichzelf graag noemt, heeft meer dan vijftien jaar ervaring in live communicatie en experience marketing. 

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x