EvenementOrganiseren.nl

Themafeest - laat je creativiteit de vrije loop

Themafeesten zijn enorm populair. En zeker niet alleen als bedrijfsfeest. Een themafeest doet een beroep op je creativiteit. Alleen al het bedenken van een thema voor een feest en het doornemen van de potentiele thema's is een feestje.

James Bond, Roaring Twenty's, misdaad, skihut, of een maffia themafeest. Bijna alles kan. En hoe leuk is het om je helemaal onder te dompelen in zo'n feest. Risico is dat je als organisatie jezelf helemaal verliest in het enthousiasme en doorslaat, waardoor je mogelijk totaal uit je budget vliegt of dat jouw themafeest niet aansluit bij de beleving van je doelgroep. Wij geven een aantal tips, zodat jouw bedrijfsfeest nog lang op een positieve manier in herinnering blijft.

Het besluit is genomen. Het komende bedrijfsfeest wordt een themafeest. Er zijn al verschillende themas de revue gepasseerd. Inspiratie is er voldoende. Maar pak het draaiboek van EvenementOrganiseren.nl erbij en begin met het bepalen van je doelgroep. Sluit het thema voor jouw feest aan bij de belevingswereld van jouw gasten? Sluit je geen mensen uit. Als je dat getoetst hebt kun je de volgende stap zetten in het draaiboek.

Budget en locatie themafeest

Creativiteit is de brandstof voor het themafeest. Je kunt van alles bedenken, maar is dat ook reeel? Is het uitvoerbaar en is er voldoende budget? In het verlengde daarvan is het ook belangrijk om de juiste locatie te kiezen voor jouw themafeest. Sluiten de mogelijkheden en de sfeer goed aan bij het thema dat jij hebt gekozen. Informeer je goed en daag de locatie gerust uit om met je mee te denken over het door jou gekozen thema.

Alles in stijl

Als je een themafeest organiseert, doe het dan ook goed. Laat alles in het teken staan van dat thema. Dat begint al met de coomunicatie in aanloop naar het feest. Denk aan de uitnodiging, Wees op de uitnodiging ook duidelijk wat je van jouw gasten verwacht, zeker qua kleding. Hier kun je niet duidelijk genoeg in zijn. Let hierbij op dat je jouw gasten niet onnodig op hoge kosten jaagt.

Catering is natuurlijk een wezenlijk onderdeel van je themafeest. Kies de juiste cateraar, die kan aansluiten bij het thema. Cateraars beschikken meestal over de nodige ervaring en kunnen met hun kennis jou vast voorzien van goede tips.

Behalve catering kan de aankleding van de locatie je themafeest maken en breken. Onderschat niet de rol van decoratie. Dat geldt voor ieder event, maar zeker voor een themafeest. En ook hier geldt: Betrek de decorateur bij jouw plannen en laat hem meedenken. Zo maak je van jouw themafeest een herinnering die tot in lengte van jaren goed is voor een glimlach en mooie verhalen. 

Inspiratie nodig voor jouw themafeest?
Check hier 100 ideeën voor jouw themafeest!

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x