EvenementOrganiseren.nl

Partycatering behoeft een aparte checklist

‘Al is de artiest nog zo goed en zo bekend, als de soep lauw is, is het toch een slecht evenement.’ Een tegeltjeswaarheid, die aangeeft hoeveel invloed catering kan hebben op het eindoordeel van een evenement en dus de beleving van uw gast. Maar tegenwoordig is catering zo veel meer dan een hapje en een drankje. Van bijrol naar hoofdrol.

Catering voor uw gast is niet te onderschatten. Het is het hoofdingredient van de hospitality op uw evenement. Tenminste zo zien uw gasten dat. Als u daar bij de trends wilt volgen dan vindt u op evenementorganiseren.nl daar jaarlijkse een trendartikel over. Maar er zijn ook een paar zeer algemene do's en don'ts waar u rekening mee kunt houden:

 • DO: integreer de catering in uw concept
  Het is zonde om aan het eind van uw organisatietraject te denken: oh ja, en natuurlijk nog wat eten en drinken. Er zijn in Nederland zeer veel kwalitatief goede partycateraars die hun catering en hun presentatie volledig kunnen aan- en inpassen op uw concept. Zorg daarom dat u ook de cateraar in uw organisatieteam betrekt, ongeacht of het een externe cateraar is of de locatiecateraar.
   
 • DO: aparte checklist voor catering
  Voorbeelden van aandachtspunten die nog wel eens vergeten worden, maar die u als organisator wel in de gaten moet houden:

- speciale diëten of maaltijden voor bepaalde gasten (bijvoorbeeld op grond van religie)
- heeft de locatiekeuken voldoende materieel voor uw wensen
- maaltijden voor ouderen en kinderen
- seizoensgebonden gerechten en overige duurzame mogelijkheden
- kies de juiste vorm van catering
- aankleding en tafels: concept van cateraar moet binnen evenement passen
- neem maatregelen tegen no show in verband met waste
- hoe kan de catering van toegevoegde waarde zijn binnen de doelstelling van het evenement

 • DON’T: maak van ‘over the top’ geen doel
  Natuurlijk zijn er concepten denkbaar waar uitzonderlijke kwaliteitskaviaar, de mooiste champagnes en dergelijke producten het best passen, maar wees voorzichtig met over the top gaan. De huidige economische tijd heeft een mentaliteitsverandering te weeg gebracht, waarbij gasten overdreven luxe als storend kunnen ervaren. Maak gebruik van de expertise van cateraars want zij kunnen passende, creatieve en belevende concepten bedenken die meer indruk maken dan de duurste whiskey.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x