EvenementOrganiseren.nl

Online events en techniek (II) Welke studio kies je?

Door René Pouwelse Advies Regie Productie
René Pouwelse, Advies Regie en Productie, is al jaren onze onafhankelijke expert op het gebied van evenemententechniek, audiovisuele middelen en concepten. Hij neemt jou als opdrachtgever mee in de tips en kennis die nodig zijn voor de studio-opname van goede online events. In deel II de vragen die je jezelf moet stellen in de zoektocht naar welke studio bij jouw doelstelling hoort.

Om te beginnen kijkt René Pouwelse naar de 11 studio's in het online magazine 11 Studio's voor jouw online event:

'Je ziet in het magazine 11 Studio's voor jouw online event een flink aantal waanzinnig goed geoutilleerde live stream studio’s. Allemaal met een gedegen basis als het gaat om techniek. De variatie zit met name in setting, extra technische mogelijkheden zoals greenscreen en virtuele decors, het type camera’s en bijbehorende statieven, dolly’s, rails, sliders, cranes of robots. En ook hoe bijvoorbeeld de interactie met de kijker wordt gefaciliteerd. Vaak is er ook een favoriet uitzendplatform of streamingdienst. Maar eigenlijk kan zo’n studio elk platform voorzien van een kwalitatief goede stream.'

3 tips op weg naar de juiste studio voor jouw online event

Als opdrachtgever heb je dus ontelbare keuzes en hoe maak je dan voor jou de juiste, waar moet je op letten? Volgens Pouwelse zijn er drie gouden tips: 

  • 1. Steek jouw energie in inhoud en vorm, schakel voor de techniek een professional in

Maak het jezelf makkelijk, steek je energie in de inhoud en de vorm en schakel voor de techniek een professional in. Die heeft de kennis van nu en weet hoe jouw programma het best over het voetlicht gebracht kan worden.

  • 2. Techniek is kostbaar, maar bij online events van onschatbare waarde

Realiseer je dat techniek kostbaar, maar bij een online event van onschatbare waarde, is. Bij online events is techniek cruciaal, bespaar daar niet onnodig op.

  • 3. Kies voor een regisseur/showcaller

Schakel een regisseur/showcaller in. Die heeft kennis van zowel inhoud, vorm als techniek en is in staat jouw wensen en verwachting te vertalen naar techniek en technici. Dat zijn namelijk twee verschillende werelden met verschillende vormen/typen van informatie.

>> Lees ook: Online events en techniek (I) Waar begin je?

Bekijk ook het online magazine: 11 Online Event Studio's in Nederland:

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x