EvenementOrganiseren.nl

Hoe je met technologie tot meer impact komt op jouw event

In het EventBranche.nl-artikel over hoe je in de toekomst impact kunt maken met jouw marketing en communicatie events, wordt onder meer het benutten van de kracht van technologie benoemd. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Door creatief te zijn en te experimenteren met nieuwe technologieën kunnen evenementen echt bijblijven bij bezoekers. Voorbeelden van hoe je dat in de praktijk doet.

Door het inzetten van de juiste technologieën kan een marketing of communicatie event versterkt worden en kan de merkbeleving voor bezoekers worden verhoogd. Sterker nog, volgens het artikel Hoe komen we nu en in 2024 tot brand experiences met impact, speelt technologie daar een grote rol in. Het is belangrijk om te kijken naar de behoeften van het merk en de doelgroep om te bepalen welke technologieën het beste kunnen worden ingezet.

Gebruik augmented reality (AR) om interactieve ervaringen te creëren:
Met AR kunnen bezoekers van een evenement bijvoorbeeld door een virtuele showroom wandelen of producten in 3D bekijken, waardoor de merkervaring intenser wordt.

 • Wie op zijn of haar evenement Augmented Reality (AR) wil inzetten, kan bijvoorbeeld voor deze twee oplossingen kiezen:
 • Merkspecifieke AR-belevingen:
  Zorg ervoor dat de AR-ervaringen naadloos aansluiten bij je merk en boodschap. Bijvoorbeeld, als je een evenement organiseert voor een sportkledingmerk, kun je AR-technologie gebruiken om bezoekers te laten zien hoe ze eruit zouden zien in de nieuwste sportkledinglijn tijdens een virtuele modeshow.

 • Interactieve storytelling:
  Maak gebruik van AR om verhalen te vertellen die de betrokkenheid van bezoekers vergroten. Je kunt virtuele tours ontwerpen waarbij bezoekers door historische momenten in de geschiedenis van je merk reizen of door de ontwikkeling van je producten.

 

Bouw een virtuele realiteit (VR) ervaring om de bezoekers verder mee te nemen in de wereld van het merk:
Met een VR-ervaring kunnen bezoekers bijvoorbeeld een virtuele tour door een fabriek of kantoor maken, waardoor ze een beter begrip krijgen van hoe het merk werkt en wat het te bieden heeft.

 • Twee voorbeelden om VR in de evenementen praktijk toe te passen:
 • Immersieve educatie:
  In plaats van alleen virtuele rondleidingen aan te bieden, kun je VR gebruiken om bezoekers te onderwijzen over je merk of industrie. Bijvoorbeeld, als je een evenement voor een autodealer organiseert, creëer dan een VR-simulatie waarin bezoekers leren over de nieuwste technologische innovaties in de autowereld.

 • Collaboratieve VR-ervaringen:
  Overweeg VR-samenwerkingsmogelijkheden waarbij bezoekers met elkaar kunnen communiceren en samenwerken in een virtuele omgeving. Dit kan de betrokkenheid vergroten en netwerkmogelijkheden bieden.

 

Gebruik kunstmatige intelligentie (AI) om gepersonaliseerde aanbevelingen te bieden:
Door AI-aangedreven chatbots en virtuele assistenten kunnen bezoekers sneller en gemakkelijker antwoorden en aanbevelingen krijgen. Dit kan zorgen voor een verbeterde algehele merkervaring.

 • Hoe je Kunstmatige Intelligentie (AI) kunt gebruiken voor jouw evenement, twee voorbeelden:
 • Chatbots met persoonlijkheid:
  Geef je AI-chatbot een merkspecifieke persoonlijkheid en stem om een consistente merkbeleving te bieden. Zorg ervoor dat de chatbot de bezoekers met relevante informatie kan voorzien en hen kan begeleiden door het evenement.

 • Data-analyse voor personalisatie:
  Maak gebruik van AI om gegevens te verzamelen en analyseren over het gedrag en de voorkeuren van bezoekers tijdens het evenement. Dit stelt je in staat om gepersonaliseerde aanbevelingen te doen voor sessies, exposanten of producten die aansluiten bij hun interesses.

 

Optimaliseer digitale aanwezigheid op verschillende platforms:
Zorg dat de website, mobiele app en sociale media kanalen up-to-date zijn en goed op elkaar zijn afgestemd, zodat bezoekers een naadloze ervaring hebben bij ieder touchpoint.

 • Hoe je op jouw evenement tot de optimalisatie van digitale kanalen rondom jouw event:
 • Cross-platform consistentie:
  Zorg ervoor dat de visuele en inhoudelijke elementen van je merk consistent zijn op alle digitale platforms. Dit helpt bij het opbouwen van merkherkenning en vertrouwen bij bezoekers, ongeacht waar ze met je merk in aanraking komen.

 • Mobiele optimalisatie:
  Omdat steeds meer mensen mobiele apparaten gebruiken, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat je website en app mobielvriendelijk zijn. Maak gebruik van responsief webdesign en ontwikkel apps met een intuïtieve gebruikerservaring.

 

Gebruik technologie om de impact en resultaten van het evenement te meten:
Met behulp van tools zoals Google Analytics en social media monitoring kan worden gemeten hoe succesvol het evenement is geweest in termen van bereik, betrokkenheid en ROI. Dit kan helpen om toekomstige evenementen te optimaliseren.

 • Meting van impact en resultaten op jouw evenement, zou je op deze twee manieren kunnen toepassen:
 • Realtime monitoring:
  Gebruik realtime monitoringtools om direct feedback van bezoekers te verzamelen tijdens het evenement. Dit kan je helpen om snel in te spelen op eventuele problemen of kansen.

 • Social media analyse:
  Volg socialemediaplatforms nauwlettend om te zien welke onderwerpen en sessies het meest besproken worden. Analyseer sentiment en betrokkenheid om te begrijpen hoe bezoekers reageren op je evenement.

 

Het succes van communicatie- en marketingevenementen hangt sterk af van de juiste integratie van deze technologieën, samen met een goed begrip van de doelgroep en merkwaarden. Blijf flexibel en pas je strategie aan op basis van de feedback en resultaten die je verzamelt. Op die manier kun je een impactvolle en boeiende merkervaring creëren voor je bezoekers.

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x