EvenementOrganiseren.nl

Hoe helpt ChatGPT jou als eventmanager?

ChatGPT. Er is al veel over geschreven en het laatste woord is er nog lang niet over gezegd. ChatGPT is een soort chatbot met kunstmatige intelligentie. Je kunt het programma steeds ingewikkeldere vragen stellen en door het zelflerend vermogen krijg je steeds betere antwoorden. ChatGPT kan het leven voor jou als eventmanager een stuk eenvoudiger maken.

De ontwikkeling van het programma ChatGPT gaat razendsnel. Het aantal gebruikers neemt in rap tempo toe en dat geldt helemaal voor het aantal vragen dat gesteld wordt aan de chatbot. En die toenemende vraag en aandacht zorgt voor een verdere acceleratie.

Hoe kan ChatGPT jou helpen als eventmanager? Een artikel als dit is bij lange na niet genoeg om alle mogelijkheden op een rij te zetten. Zie deze opsomming dan ook als inspiratie om zelf de mogelijkheden van dit programma te verkennen. Besteed vooral aandacht aan de formulering van vraag. Hoe beter de vraag, hoe beter het antwoord. 

Trendanalyse
ChatGPT kan je helpen met een overzicht van de trends op het gebied van bijvoorbeeld themafeesten, festivals of teamuitjes. Door je doelstellingen in je vraag op te nemen, krijg je een analyse waarmee je al snel aan de slag kunt. 

Content creatie
Content is voor elk event belangrijk. In het voortraject, tijdens het event zelf en zeker ook in het natraject. Met de juiste input schrijft ChatGPT een originele uitnodiging voor jouw gasten. Een pakkende tekst voor op de website is geen probleem en zelfs het schrijven van een toespraak kost ChatGPT slechts luttele seconden.

Vertalen
Heb je een internationale gastenlijst, dan vertaalt ChatGPT jouw teksten - bijna letterlijk - in een handomdraai in vrijwel alle talen. 

Chatbot
ChatGPT is een chatbot. Je kunt het programma zo programmeren dat het een chatbot wordt voor jouw evenement. Gasten en deelnemers stellen vragen en de chatbot geeft een gedegen antwoord. Dit is een meerwaarde in de communicatie tussen gasten, deelnemers en organisatie. 

Praktische vragen
Je zit met een vraag en wilt snel een antwoord. Google is dan een reflex. Je krijgt een overzicht met relevante links. ChatGPT geeft je direct antwoord op je vraag. En nogmaals: Hoe beter de vraag en hoe meer informatie je in de vraag verwerkt, hoe beter het antwoord. 

ChatGPT staat nog maar aan het begin van de ontwikkeling. Nu al kun je afbeeldingen en beeldmerken ontwerpen, liedjes maken en laten inzingen en apps en websites programmeren. Bij eventmanagers draait het om live. Zij worden niet zomaar vervangen door ChatGPT. Maar deze digitale tool is van onschatbare waarde in de gereedschapskist van elke eventmanager. 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x