EvenementOrganiseren.nl

Hoe bereken ik de maximale capaciteit van de eventlocatie?

Evenementen na 25 september hebben door de verplichte corona-toegangsbewijzen vrijwel geen restricties meer. Totdat je een indoor evenement gaat organiseren, in een evenementenlocatie, zonder vaste zitplaatsen, want dan geldt maximaal 75 procent van de capaciteit.

De locatie-experts van The Hague Venues, waar diverse eventlocaties uit Den Haag de krachten hebben gebundeld, geven in dit artikel antwoord op de vraag: hoe bereken ik nu die maximale capaciteit?

Hoe bereken ik de maximale capaciteit van de evenementenlocatie?

Er wordt al veel gesoebat over hoe je nu exact de maximale capaciteit van een locatie berekent om vervolgens tot bijvoorbeeld 75 procent van de bezetting te komen. Eerst maar eens even de algemene maatregelen vanaf 25 september:

Evenementen mogen weer op 100% capaciteit georganiseerd worden, met als uitzondering de indoorevenementen zonder vaste zitplaats. Dan geldt: 

 

  • Zonder vaste zitplaats: 75 procent van de capaciteit

Maar hoe kom je nu precies aan die 75 procent van een eventlocatie?

Je kunt op details aardig discussiëren, want hoe bereken je die capaciteit als een deel mag staan en een deel zit? ‘Maar de generieke regel van 75 procent berekenen evenementenlocaties eenvoudig en helder: de gemeente, in ons geval de gemeente Den Haag, geven bij de exploitatievergunning voor de (gehele) locatie per definitie een maximale capaciteit af. Van dat aantal neem je 75 procent en dan volg je de maatregel op een correcte wijze.’
 

  • TIP van The Hague Venues: 

Bel of check altijd even bij de evenementenlocatie welke maximale capaciteit zij in hun vergunning hebben staan.

>> In het volgende artikel van The Hague Venues: 
In hoeverre is een doorstroomconcept een uitkomst om zonder corona toegangsbewijs en 100% capaciteit gasten toe te laten?

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x