EvenementOrganiseren.nl

Festivalisering van zakelijke evenementen door de ogen van de technisch producent

Door Unlimited Productions
De afgelopen jaren heeft technisch producent Unlimited Productions bedrijfsevenementen dynamischer zien worden. Het wordt moeilijker om indruk te maken op bezoekers, zij zijn al veel gewend en er is behoefte aan vernieuwende concepten. Parallel hieraan en met het groeiende aantal evenementen, ontstaan er nieuwe trends, zoals het gebruik van festival elementen in zakelijke events en het belangrijker worden van de balans tussen zakelijk en plezier op events.

Een technisch producent is gespecialiseerd in de realisatie van technische en creatieve concepten voor evenementen en het opzetten van grootschalige eventproducties. Technisch producent Unlimited Productions ontvangt steeds vaker verzoeken om de festival trend te integreren binnen events en tevens nieuwe manieren te vinden waarop klanten indruk kunnen maken op hun klanten en werknemers. In dit artikel delen zij een voorbeeld van een evenement waarin festivalisering wordt toegepast bij de productie van een bedrijfsevenement.
 


Zakelijk festival 
Het bedrijfsevenement in dit voorbeeld, bedoeld voor werknemers, bestond uit een aantal plenaire sessies en seminars opgezet met een festival- uitstraling. Het doel? De werknemers een leuke ervaring bieden in een ongedwongen setting waarin ze zich op hun gemak zouden voelen.  Zodat zij de volgende dag ontspannen en gelukkig weer op het werk zouden verschijnen. Maar vooral dat zij terug zouden kijken op een mooie dag waarbij zij met nieuwe energie naar het volgende evenement zouden uitkijken. Een standaard opstelling met één podium en een plenair programma was voor dit evenement om die reden niet afdoende. Tijdens dit evenement moest er voor ieder wat wils aanwezig zijn, een festivalsetting bood hiervoor de uitkomst.

Het resultaat? 
Een zakelijk festival met meerdere onderdelen, podia en verschillende ruimtes. Een technisch producent schuift vanaf het eerste moment van conceptontwikkeling al bij aan tafel. Zij denken mee met de verschillende disciplines, zoals de bouw en aankleding van alle podia  en de decoratie. De eenheid qua decoratie en vormgeving in de gehele locatie zorgen voor een totaalbeleving voor de bezoekers. Zo werd de gehele ruimte versierd in de stijl van het thema van het bedrijfsfestival. Samen met de klant hebben ze ook gekeken hoe ze festivalelementen konden gebruiken om het zakelijk festival aan te kleden en samen met partners kozen zij voor diversiteit in entertainment, tenten, eten (met behulp van foodtrucks) en het programma gedurende de dag. 

Verschillen in productie
- Wat de technische productie betreft, moest er nagedacht worden over waar alle AV geplaatst kon worden. In plaats van een podium met audio- en lichtapparatuur, moest voor dit evenement alles uit het zicht geplaatst worden. Er moest gekeken worden naar extra sfeer verlichting en hoe audio en video de omgeving zouden kunnen ondersteunen, in plaats van dat het prominente en op zichzelf staande items zijn.
- Daarnaast vereist het produceren van een ‘minder eenvoudig’ bedrijfsevenement soms aanpassingsvermogen van een technisch productiebedrijf. Vaak vindt een bedrijfsevenement plaats op een locatie met één hal. Zakelijke festivals, net als reguliere festivals, bestaan uit meerdere gebieden en de look & feel is van groter belang. Dit geeft echter ook veel creatieve vrijheid.
- Zakelijke festivals hebben vaak veel meer diversiteit in het programma, entertainment en activiteiten. Dit betekent vaak ook dat er meer hekken, toiletten, bewegwijzering en tenten nodig zijn. De vaak ruime locaties dragen hier ook aan bij. 


Lees ook hoe je aan de hand van 5 tips een vleugje festival aan jouw zakelijke evenement kan toevoegen

  • 1. Geef jouw gast vrijheid
  • 2. Vraag vooraf wat uw gast wil
  • 3. Divers aanbod
  • 4. Slimmer dan een gewoon festival: netwerken
  • 5. Zakelijk ontspanningsgevoel
     

Technisch producent Unlimited Productions deelde ook hun expertise in de volgende artikelen: 

4 ideeën voor meer verbinding tijdens jouw zakelijke evenement 
EVENTCASE: Live en televisie: achter de schermen bij de technisch producent

Hoe audio uw evenement kan maken of breken

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x