EvenementOrganiseren.nl

De hit van het kwartaal: tips voor een winterbarbecue

Door Grill`nSmoke BBQ Catering
Teambuilding, teamuitjes, bedrijfsfeesten of ter afsluiting van congressen, meetings of andere zakelijke evenementen, de barbecue doet het altijd goed. Maar dan vooral in de lente en zomer. Deze winter was het de definitieve doorbraak van de winter barbecue. Daar kunt u deze 5 tips wel bij gebruiken.

EvenementOrganiseren.nl ging met de barbecue specialist voor evenementen, Grill'nSmoke, om tafel voor wat we eigenlijk voor moeten stellen bij een zakelijke barbecue en helemaal bij een winterbarbecue:

'Waar vroeger de slager of cateraar op een gasbarbecue zijn best deed om voor aanvang van het diner alle shashlicks en hamburgers gaar te krijgen, zien we het tegenwoordig (gelukkig) anders. Geen volle chafing dishes meer en passieve koks tijdens het diner, maar live cooking! Bij Grill’nSmoke hebben we 6m2 gril-oppervlakte per houtgestookte BBQ, dus serveren we al het vlees en vis direct vanaf de BBQ aan de gasten.'

'Knetterend houtvuur, een klein beetje rook en het terplekke trancheren van grote stukken vlees zorgen voor een attractief schouwspel. Interactie met de gasten, dat vinden we leuk! Terwijl we bezig zijn, vertellen we graag over de herkomst en bereiding van de gerechten. Omdat we er trots op zijn, maar ook omdat we merken dat gasten steeds nieuwsgieriger zijn en graag worden geïnformeerd. En, niet in de laatste plaats: in zo’n chafing dish wordt vlees en vis ook niet beter, maar worden de smaken muffer en de structuur taaier (bij vlees) of valt het uit elkaar (bij vis). Dat willen we niet! Meer aandacht voor beleving, smaak, bereiding en herkomst: daar gaan wij (ook) 2017 mee in.'

5 tips om uw Winter-BBQ tot een succes te maken:

  1. Zorg voor minstens 2 vuurkorven. Het is lekker om je hieraan te kunnen warmen. Voldoende, droog hout is natuurlijk een vereiste!
  2. Pas je menu aan. In de winter scoort “stevige kost” als erwtensoep, grote(re) braadstukken, kalkoen of zelfs wildgerechten beter dan lichte gerechten als vis en groenten.
  3. Glühwein! Dit mag natuurlijk niet ontbreken. Heerlijk warm en als je een beetje handig bent, maak je ‘m zelf: Lees hier hoe. Een alcoholvrij alternatief voor kids en non-alco’s is natuurlijk warme chocomelk.
  4. Leuk: zet een kist/krat klaar voor je gasten met dekens, mutsen, handschoenen en dergelijken.
  5. Schoenen met rubber zolen. Zet deze tip ook in de uitnodiging aan je gasten, het zou jammer zijn als optrekkende kou je gasten te snel weer naar binnen stuurt.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x