EvenementOrganiseren.nl

De evenementenverzekering: 15 tips

Als organisator van een evenement heeft u niet alleen een grote verantwoordelijkheid voor uw gasten maar bent u voor een groot deel ook aansprakelijk. U bent de hoofdaannemer van een complete keten aan bedrijven die voor uw evenement werk verrichten en daarnaast heeft u op de dag(en) zelf de zorg voor uw gasten. Het goed verzekeren van ieder event is dus een must! Tips voor het op de juiste manier verzekeren van uw evenement.

Door schade en schande is zakelijk Nederland wijs geworden als het gaat om speciale evenementenverzekeringen. Of het nou een bedrijfsuitje is of een groot bedrijfsfeest, een goede verzekering is absoluut aan te raden, want zeker op een event zit een ongeluk in een klein hoekje.

 

Ideale tool: bereken uw premie voor de verzekering van uw evenement

Samen met Klap Evenementenverzekeringen biedt EvenementOrganiseren.nl voor iedere bezoeker die zijn evenement goed en op maat verzekerd wil hebben een perfect tool: in no time berekent u de premie voor uw evenementenverzekering.

Maak gebruik van de evenementenverzekering tool.

 

 

 • Zet de evenementenverzekering bij elk evenement op de checklist.
   
 • Weeg de risico’s goed af, doe dit met een professional samen.Wie draagt de verantwoordelijkheid voor wat.
   
 • Maak de afweging waarom u rondom een evenement wel of niet extra verzekeringsstappen zet.
   
 • Houd rekening met een steeds kritischer rol van de gemeente: bij het verlenen van vergunningen vragen zij vaker naar de eventverzekering en eisen risico beperkende maatregelen, ook bij zakelijke evenementen.
   
 • Kijk de overeengekomen contracten goed na. Ook de kleine lettertjes als het om het dragen van verantwoordelijkheid gaat.
   
 • Doe zaken met partijen die goed gecertificeerd én verzekerd zijn! Ook leveranciers moeten goed verzekerd zijn. Denk maar eens aan diefstal, verlies of schade aan materialen.*
   
 • Laat de verzekering een keurmerk zijn. Bureaus, eventbedrijven, toeleveranciers, locaties kunnen zich onderscheiden door de opdrachtgever ook in deze te adviseren en te ontzorgen.
   
 • Denk aan de keten aansprakelijkheid. *Ook in het geval van schade of een ongeval bij een onderaannemer is de hoofdaannemer aansprakelijk.
   
 • Strafrecht meeverzekeren?
In Nederland is een aantal trieste voorbeelden geweest van onder meer bedrijfsuitjes waarbij zwaargewonden en zelfs doden vielen. Zelfs als een evenement goed verzekerd is, dan kun je als opdrachtgever/organisator alsnog strafrechtelijk vervolgd worden. Neem in de risico analyse dat ook mee, want een aanvullende strafrechtverzekering kan soms niet overbodig zijn.

 

 • Vraag altijd een recente kopie van de aansprakelijkheidsverzekering op van al uw partners in het evenement organiseren proces.
   
 • Zorg met alle partijen voor een gehele dekking met het liefst  één overkoepelende evenementenverzekering. Het voorkomt vervelende discussies achteraf.
   
 • Leg gezamenlijk alle te verzekeren waardes bloot.
   
 • Kies voor kwalitatieve partijen uit de eventbranche, want dan zal een verzekeraar een lagere premie aanbieden.
   
 • Check vooraf aan het event nog eens alles, van vergunningen tot het doorvragen over de verzekering en of alles afgedekt is. Lees de polisvoorwaarden nog eens door.
   
 • Events met 1 artiest/act altijd goed verzekeren. Zorg dat het expleciet in de polis vermeld staat. Als de artiest wegvalt, valt het hele evenement weg. 
   
 • Slecht weer verzekeren? Dat kan, maar wees op tijd. Een aanvraag voor een slecht weer dekking dient gemiddeld minimaal 10 dagen voorafgaande aan het evenement te zijn aangevraagd. Deze dekking kan in de meeste gevallen alleen voor Nederland worden afgegeven.

Meer lezen?
>> De belangrijkste onderdelen van een evenementenverzekering

 

Aanbod evenementenverzekering:

KLAP Evenementenverzekering is een complete evenementenverzekering, waarbij KLAP als makelaar in verzekeringen optreedt en dus polissen samenstelt met het aanbod en de onderdelen van diverse grote verzekeraars.

Centraal Beheer Achmea
'Naast uw reguliere bedrijfs risico’s en verzekeringen, kunnen wij u helpen met de risico’s rondom een evenement. Wij kunnen u hierin adviseren en de bijkomende risico's verzekeren. Denk hierbij aan onder andere extreem weer, aansprakelijkheid en ongevallen.'

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x