EvenementOrganiseren.nl

Bedrijfsfeest organiseren: zo kom je tot grote impact

Wil jij het bedrijfsfeest organiseren. Tip 1: zorg dat het bedrijfsfeest meer is dan een feest. Bedrijfsfeesten zijn een traditioneel onderdeel van de diverse events, live momenten en experience die een bedrijf organiseert. En eerlijk is eerlijk, vaak is het gewoon voor de gezelligheid. Natuurlijk is het doel bedanken, of teambuilding of misschien zelfs loyaliteit, maar wat als het bedrijfsfeest een grote impact heeft op de toekomst van jouw bedrijf. Bekijk dit voorbeeld en leer een gouden les.

Personeelsfeest organiseren: de gouden les

Een Gouden Giraffe-les om precies te zijn, want dit evenement van C&A won tijdens de Gouden Giraffe Event Award 2018 de award voor het beste interne evenement. Waarom is dit een voorbeeld voor jouw personeelsfeest? En hoe kom je met dit eventvoorbeeld tot een geslaagd personeelsfeest?

Het antwoord is simpel: omdat dit concept niet eens zo veel meer budget opslokte, maar wel opeens van het jaarlijks goed georganiseerde bedrijfsevenement een voorbeeld van bedrijfsfeest organiseren maakte. Want het jaarljikse personeelsfeest werd omgeturnd in een ongelooflijk belangrijk traject voor het kledingbedrijf. 

Voordat we de case van C&A induiken, eerst maar eens het antwoord op de vraag:

Wat is een personeelsfeest of bedrijfsfeest eigenlijk?

Een bedrijfsfeest voor jouw collega's en werknemers heeft grote waarde voor het teamgevoel en bedrijfstrots. Laat het bedrijfsfeest dus niet alleen een leuk feest zijn, maar zorg voor een doelstelling. Dat een bedrijfsfeest grote waarde heeft, is bewezen via tal van onderzoeken. Een bedrijfsfeest organiseren doe je ook niet zo maar. Denk goed na over je doelstelling, voordat je begint aan het concept maken.

Een bedrijfsfeest of personeelsfeest is net even wat anders dan een bedrijfsuitje of een personeelsuitje. Een bedrijfsfeest is de gelegenheid bij uitstek het gevoel van trots en saamhorigheid te vergroten. Heb aandacht voor het complete traject, van het versturen van de uitnodiging tot en met het natraject. En wie de impact van goed personeelsfeest of bedrijfsfeest kent, die snapt dat je dit evenement een volwaardig onderdeel moet laten zijn van interne doelstellingen.


Dus ligt de organisatie van het bedrijfsfeest bij jou? Dan is dit een voorbeeld om van te leren:

Wat we van deze case leren?

Er zijn niet zo veel bedrijven die geen jaarlijks feestje of borrelmoment hebben. Maar wat een slimme zet, om ruim voor het event alle medewerkers, in dit geval alle vestigingen, te activeren: welk idee zou jij willen ontwikkelen om jouw werk, het bezoek van de gast of het bedrijf in het algemeen te verbeteren? In de maanden voor het evenement gingen complete teams samen nadenken en ontwikkelden tientallen ideeen. Op het 'feestelijke event' zelf werden de ideeen aan alle collega's en het MT gepresenteerd. Vele van die ideeen zijn inmiddels onderdeel van de bedrijfsuitvoering.


Hieronder vind je de feiten en cijfers van het evenement, inclusief een video van het event en een interview met de organisatoren.

C&A:
hoe een bedrijfsfeest van grote waarde werd

Doelstelling van het evenement:
Het vieren van het verleden en het verrijken van de toekomst met een programma waarbij team en trots centraal moesten staan.

Achtergrond informatie van de case:
Hoe zien C&A medewerkers de toekomst van hun bedrijf, de branche in de veranderende wereld? Hoe kunnen zij als C&A daarop passende antwoorden geven zodat (nieuwe) klanten hen steeds vaker weten te vinden? Deze vraag stelden zij aan hun personeel om tot ideeën te komen om de eigen toekomst en die van de klanten te verrijken. Een traject van enkele maanden waarbij alle filialen en andere functionele teams van de hele organisatie - onder leiding van hun leidinggevenden - ideeën mochten bedenken en insturen, verdeeld over 5 categorieën. De ideeën dienden bij te dragen aan de verdere innovatie, ontwikkeling en groei van de eigen organisatie. De beste ideeën werden beloond met een prijs.

Het resultaat:
60% van alle ideeën verder onderzocht en uitgewerkt. 20% is al op grote schaal geïmplementeerd.

Maar er is meer:

Ben je op zoek naar bedrijfsfeest tips? Dit zijn 7 tips voor jouw bedrijfsfeest

Binnenkort een bedrijfsfeest: zo zorg je voor een onvergetelijk feest in festival sfeer

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x