EvenementOrganiseren.nl

10 Tips voor inspirerend en efficient vergaderen

Door Walibi Holland
Op internet word je overspoeld met artikelen over hoe je vergaderingen kunt overleven, versnellen of verbeteren. Weinig artikelen gaan over leuke vergaderingen, maar iedereen maakt wel eens een leuke vergadering mee en vaak is die vergadering nog hartstikke efficiënt geweest ook. Lees deze 10 tips van Walibi en zorg dat jouw vergadering ook zo’n ‘efficiency succes’ wordt.

Attractiepark Walibi Holland is een onconventionele evenementenlocatie. Met het BizNiz Center in combinatie met alle mogelijkheden van het park, heeft de evenementenlocatie in Biddinghuizen veel te bieden als het gaat om inspiratie en effectiviteit van evenementen, meetings, vergaderingen, congressen en andere zakelijke bijeenkomsten. Walibi heeft deelt dan ook graag 10 tips met u om tot een verrassende, inspirerende en efficiente vergadering te komen:
 

 • Een goed begin is het halve werk. Cliché maar waar: een goede voorbereiding is cruciaal. Waar ga je over vergaderen en wie nodig je daarvoor uit? Wie is jouw ‘doelgroep’ bij het organiseren van dit evenement. Wanneer moet het plaatsvinden? Hoe lang heb je de tijd en niet onbelangrijk: wat is je budget? Als je de kaders duidelijk hebt, weet je ook wat je binnen die kaders kunt organiseren.
   
 • Kies de juiste inspirerende locatie. Tja… do we need to say more here?
   
 • Nodig deelnemers ‘out of the box’ uit. Een mailtje sturen of een vergaderverzoek verzenden is functioneel. Maar met een beetje ‘out of the box’ denken zorg je voor een verrassend eerste contactmoment. Tik bijvoorbeeld op Pinterest ‘business invitation’ in en laat je inspireren!
   
 • Pas het tijdschema van je programma aan op de zwaarte van de inhoud. Intensief vergaderonderwerp? Neem de tijd om ieders hoofd leeg te maken. Las pauzes in en zorg voor een andere omgeving of activiteit. Een ritje in de achtbaan bijvoorbeeld…
   
 • Heidedagen zijn heel erg 2013 (en dus niet bijzonder meer). Brainstorm met het (management)team? Een tweedaagse naar een hutje op de hei is uit. Anno nu moet het een unieke beleving zijn. Stap uit je comfortzone en durf voor iets onconventioneels te kiezen!
   
 • Let op de culinaire mogelijkheden. Een vergadering waar je niet naar de cafeïne hoeft te grijpen om wakker te blijven. Of waar je maag een uur na de lunch al rammelt. In plaats daarvan een vergadering waar je lichaam goed gevoed is en energie heeft om je actief in de vergadering te mengen. Gezond en verantwoord eten en drinken is een must. Een lekker kroketje kan echt geen kwaad, maar zorg voor verantwoorde variatie op het menu. Je zult het terugzien in kwaliteit van de vergadering!
   
 • Grensverleggend werken. We kennen allemaal de term flexplek. Waarom stoppen bij vergaderen? Verplaats je hele kantoor voor een dag naar een andere locatie en houdt diverse vergaderingen op dezelfde inspirerende locatie. Dat geeft het hele bedrijf een boost en verbind mensen op een heel andere wijze.
   
 • Wifi. Anno 2017 kun je niet meer zonder internetverbinding. En wel graag één die goed werkt. Zorg dat je dit van te voren goed hebt geregeld en test desnoods de verbinding van te voren.
   
 • Eind goed, al goed. Het laatste moment van de vergadering moet een succesmomentje zijn. Of in ieder geval bijzonder. Met dat gevoel gaan de mensen huiswaarts. Zorg voor een knallende afsluiting. Of dat nou culinair is, mentaal of fysiek: neem het mee in je programma.
   
 • Kijk verder dan je neus lang is. Aansluitend op tip 1: er zijn flink wat inspirerende artikelen, voorbeelden en locaties te vinden, bijvoorbeeld op de website van EventBranche.

Mocht je willen weten hoe een vergadering bij Walibi Holland er volgens deze tien tips uit zou kunnen zien? Neem contact op met de accountmanagers Mark Doppenberg en Irene Schots van Walibi Holland!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x