
Dus stop met denken in het midden, het hybride event, en zie de ongekende kracht en impact van hybride eventtrajecten. Daarbij rol je rondom jouw communicatievraagstuk of marketingdoelstelling een hybride traject uit: een afwisseling tussen online, digitaal en fysiek live.
Foto: Jaarbeurs Studios
Een hybride evenement is een fysieke bijeenkomst / live event, waar tegelijkertijd ook een online publiek aan deelneemt. Zowel het fysiek aanwezige, als het online publiek kunnen bij een hybride vorm op hetzelfde moment de(zelfde) ervaring of inhoud tot zich nemen vanaf verschillende locaties. Daarbij is in het concept en de regie van het hybride evenement rekening gehouden met zowel de fysieke doelgroep als de online doelgroep. In de praktijk gaat het dan over 1 paraplu waar beide regie-stromen (online en fysiek) samen hun effect hebben.
Daarbij zie je en herken je de kracht van hybride events du moment dat jouw doelgroep een ‘reisdrempel’ heeft. Er is niets mooiers en effectievers dan het bereiken van een doelgroep op afstand, middels een goed hybride eventconcept. De combinatie van live gasten raken en online het bereik van de live communicatie en experience vele malen groter maken, is goud waard. Niet nieuw, maar in deze tijd wel krachtiger dan ooit. Maar waar de echte ontwikkeling voor 2022 zit: hybride eventtrajecten!
Wie een slimme communicatietraject en/of marketingstrategie uitwerkt, waarbij live, online, virtuele en hybride events elkaar afwisselen die is spekkoper. We zijn gewend aan online, aan interactie en input geven en precies daar ontstaat een nog grotere kracht voor het live event. Met de input van je gasten, met de crowdsourcing tools in het voortraject, het benutten van de kracht van online, het benutten van de specifieke impact van fysiek bij elkaar komen en de slimme touchpoints in het (online) natraject belooft de hybride eventtraject-trend veel goeds voor 2022.