
- Tip 1: Betrek je leverancier op tijd bij het eventproces
Een garderobe wordt vaak pas als allerlaatste ingetekend, waarbij niet wordt gekeken hoeveel ruimte er nodig is, maar aangegeven wordt met hoeveel ruimte het maar gedaan moet worden. Betrek een leverancier daarom ruim op tijd zodat er meegedacht kan worden.
- Tip 2: Voldoende ruimte en capaciteit
Een goede garderobe beschikt over voldoende capaciteit voor het aantal bezoekers en genoeg werkruimte voor de garderobemedewerkers. Houd hierbij bijvoorbeeld ook rekening met de balie die nog voor de garderoberekken moet komen te staan om de jassen in ontvangst te nemen. Een garderobe ruimte dient minimaal 2,5 meter hoog te zijn. Voor de breedte kunt u het aantal garderoberekken vermenigvuldigen met 1,6 meter.
- Tip 3: Zorg voor de juiste verlichting
Vaak wordt er gedacht vanuit sfeerverlichting, terwijl het lezen van de garderobenummers het belangrijkste is in een foutloze garderobe. Zorg dus voor wit licht, vanuit meerdere punten dat niet gedimd is.
- Tip 4: Denk aan signing
Gasten moeten erop kunnen vertrouwen dat hun eigendom aan het einde van een leuke avond gewoon weer terug komt. Gebeurt dit niet dan ben je in sommige gevallen als organisatie of exploitant aansprakelijk. Een bordje bij een bewaakte garderobe ophangen met ‘de directie is niet aansprakelijk’ is daarom niet overbodig.
- Eerst de jas ophangen, dan registreren
Op veel evenementen krijgen gasten eerst de mogelijkheid hun jas op te hangen om vervolgens officieel te registreren. En ook al doet niemand het expres maar veel registratierijen komen voort uit de opmerking: 'Oeps, ik heb mijn ticket in mijn jaszak laten zitten.' De extra handelingen zorgen vaak voor een rij. - Oplossing: eerst registreren, dan garderobe
Daarbij is het een prima idee om de eventuele rij even te vermaken met wat entertainment, acteurs of wellicht het management of de directie van het organiserende bedrijf. Geef uw gast een prettig en efficient welkom.