EvenementOrganiseren.nl

Welke locatie past het best bij uw evenement?

Bij het organiseren van een zakelijk evenement is de zoektocht naar een geschikte evenementenlocatie niet te onderschatten. De locatie wordt opeens een deel van uw bedrijf, want daar komt uw merk, bedrijf of team tot leven. De belangrijkste tip: eerst de doelstelling van uw evenement, de afgebakende doelgroep en het concept en dan pas zoek naar de meest geschikte eventlocatie. En niet andersom.

Naast de feitelijke afmetingen, cijfers en servicepakketten hebben veel evenementenlocaties ook een bijzondere eigen uitstraling: van groen tot zakelijk en van trendy modern tot rauwe industriële evenementenlocatie van themalocatie tot voetbalstadion. Welke evenementenlocatie u ook kiest, zorg er voor dat de accommodatie voldoet aan de eisen voor uw evenement. De locatie moet volledig passen bij uw bedrijf, dat wat u wilt communiceren, dat wat u met uw evenement wilt uitstralen.

Veel locaties hebben al een 'eigen' uitstraling of thema, dat kan heel prettig zijn in de kosten, maar moet dan wel goed passen. Een black box kan helemaal op maat ingeericht worden, maar daar hangt ook weer een prijskaartje aan. Een wel overwogen besluit is van groot belang. Een kijkje nemen in het brede aanbod van soorten evenementenlocaties? Kijk dan eens rond tussen de kwalitatieve evenementenlocaties op EvenementOrganiseren.nl:


Het locatieaanbod in Nederland is enorm. U kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel een evenementenlocatie voor. Zoek aan de hand van de doelstelling van uw evenement, doelgroep en concept uw passende evenementenlocatie. Door juist een contrasterende evenementenlocatie te kiezen, kunt u ook een zeer aangenaam effect teweeg brengen. Denk hierbij aan lanceringsevenenement van een nieuwe gadget in een oude fabriekshal, of een kleine boardmeeting in het midden van een enorme beurshal...In hele grote lijnen kunt u evenementenlocaties verdelen in drie hoofdgroepen:

  1. Vaste evenementenlocaties (gebouwen, of interne locatie)
  2. Tentenverhuur, tijdelijke locaties en accommodaties (tentstructuren)
  3. Bewegende locaties (voertuigen en schepen)

Juiste grootte
Het ligt voor de hand om te zeggen dat je met een groep van 10 gasten niet in de grote ruimte van een industriele evenementenlocatie moet gaan zitten, maar met 10 man aan een tafel middenin de enorme fabriekshal kan ook weer een heel aardig effect te weeg brengen. Netwerken op het podium van een theater, met entertainment in de zaal? Een transparante tent op de middenstip van een voetbalstadion? Creativiteit doorbreekt de standaard regels en kan voor een effectief verrassings- en belevingsmoment zorgen dat bijdraagt aan de het behalen van uw doelstelling. Toch hierbij de standaard richtlijnen voor het aantal gasten per vierkante meter. Uitgaande van een evenementenlocatie met 500 vierkante meter gebruiksoppervlak:

 

Tips:

  • Net als het evenementenbureau beschikt de locatie over veel eigen expertise, ervaringen, materiaal en aanbevolen toeleveranciers die de locatie op hun duimpje kennen. Maak daar gebruik van.
  • Let ook goed op alle randvoorwaarden: bereikbaarheid, extra parkeerkosten, geluidsoverlast, omgeving, aanwezige faciliteiten etc.
  • Veel evenementenlocaties beschikken over meerdere ruimtes. Denk gezamenlijk na over hoe het concept het best verdeeld kan worden over deze ruimtes.
  • Bekijk ook de mogelijkheden in de omgeving: kan er een tent bij geplaatst worden, activiteiten georganiseeerd worden als breakout etc.
  • Veel locaties zetten zichzelf in de markt met van ... tot...aantallen. Analyseer of de locatie nog altijd geschikt is als alle aankleding en attributen voor uw evenement in de evenementenlocatie zijn gezet.
  • In het kader van costsharing: vraag aan de locatie of u wellicht kunt profiteren van een evenement dat voor of na uw eigen evenement plaats vindt. Het kan maar zo duizenden euro's schelen op het gebied van logistiek of aankleding.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x