EvenementOrganiseren.nl

Waarom sport en zakelijke events een goede combinatie zijn

De zomer van 2024 belooft een seizoen vol spannende sportieve evenementen te worden, met hoogtepunten zoals de Olympische Spelen in Parijs en het Europees Kampioenschap (EK) Voetbal dat op 14 juni officieel gestart is! Vermaak voor sportliefhebbers, maar ook: hallo zakelijke kansen! Want de passie, gedrevenheid en energie uit de sportwereld zijn prima te vergelijken met de prestaties waar zakelijk naartoe wordt gewerkt en een vleugje sportiviteit, gezondheid of vitaliteit is een prachtige toevoeging aan elk evenement. Waarom sport en zakelijke evenementen een goede combinatie zijn? Hierom!

Samenwerken, presteren en vitaliteit zijn termen die zowel zakelijk als in de (top)sport van onschatbare waarde zijn. Met een sportieve zomer in aantocht is niets zo leuk als het leggen van een verbinding naar deze gedeelde waarden. 

  • Sportiviteit en vitaliteit

Een exclusief netwerkevenement tijdens een van de wedstrijden van het Europees Kampioenschap of een productlancering tijdens een groot sportevenement is niet de enige manier waarop sport- en zakelijk elkaar kunnen vinden. Het kan al zo simpel zijn als het leggen van een linkje tussen de doelstelling van jouw zakelijke evenement en de drive van een topsporter. Een sportieve locatie, een sportief element of uitgebreide teambuilding geven jouw evenement deze zomer nét even dat beetje extra.

  • Laat je inspireren en motiveren door een sportspreker

Naast een locatie met een sportief DNA is ook het boeken van een sportspreker een concrete manier om een waardevolle link tussen jouw zakelijke evenement en bijvoorbeeld de aankomende Olympische Spelen te leggen. Verschillende sporters hebben zich na hun sportieve hoogtepunten op een nieuwe carrière als spreker gericht. Met hun optredens inspireren en motiveren ze professionals om het beste uit zichzelf te halen. Zo spreekt Erben Wennemars, voormalig schaatser en Olympisch medaillewinnaar Erben Wennemars regelmatig op zakelijke evenementen over thema’s als motivatie, doorzettingsvermogen en het omgaan met zowel succes als tegenslagen. Ook Paralympisch kampioen rolstoeltennis Esther Vergeer deelt regelmatig haar verhaal over veerkracht, doorzettingsvermogen en het omgaan met verandering. Internationale ambities? Ook de snelste man ter wereld Usain Bolt en tennislegende Serena Williams zijn te boeken als sportspreker.

  • Sportieve teambuilding

Een sportief event hoeft niet te betekenen dat je jezelf in het zweet moet werken, maar het kán wel! Geen sterkere teambuilding dan een teamsport!

  • Sportief netwerken

De link tussen sportieve evenementen en zakelijke evenementen wordt steeds sterker. Bedrijven zien sportevenementen als een strategisch platform om hun doelen te bereiken, van merkbekendheid tot klantenbinding en bedrijfsuitbreiding. Deze synergie komt tot uiting in sponsoring en branding, maar ook in uitgebreide hospitalityprogramma’s waar belangrijke klanten en partners worden uitgenodigd voor een exclusief netwerkevenement rondom een sportwedstrijd als onderdeel van hun relatiebeheerstrategie. 

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x