EvenementOrganiseren.nl

Veilige looproutes en seating op beurzen en congressen

Het protocol zakelijke bijeenkomsten heeft een hoofdstuk gewijd aan veilige looproutes en seating. Als voorbeeld laten ze zien hoe dit er bij beurzen en congressen ongeveer uit moet komen te zien:

 

Veilige looproutes & seating

Signing en markeringen attenderen bezoekers continu op het houden van 1,5 meter afstand. Dit gebeurt met behulp van onder meer markeringen op de vloer, stickers op wanden en ramen, banners langs looproutes en mededelingen op digitale communicatiemiddelen op/bij de volgende punten:

- Entree(s)

- Openbare ruimte(n)

- Toiletten

- Zaalruimte(n)

- Beursvloer(en)

 

Maar hoe ziet dat er uit op een beursvloer?

- Signing en markeringen geven looproutes aan en vakken waarin bezoekers elkaar, met inachtneming van de 1,5m richtlijn, kunnen ontmoeten.

- Gangpaden zijn aangeduid, voldoende breed en ingericht op het aanhouden van eenrichtingsverkeer óf breed genoeg om elkaar in verschillende looprichtingen veilig te kunnen passeren.

- Exposanten worden verplicht hun stand zo in te richten dat het houden van de minimale afstand van 1,5 meter gewaarborgd is.

- Per stand worden daar waar nodig markeringen aangebracht en vakken aangeduid om de 1,5 m afstand te waarborgen en de bezoeker te blijven attenderen.

 

Waar moet je aan denken bij congressen & vergaderingen

- Signing en markeringen voorzien bezoekers van informatie over looproutes, seating en de volgorde van binnenkomen en verlaten van de zalen.

- In de zalen wordt eenrichtingsroute/verkeer toegepast.

- Het stoelenplan wordt binnen de capaciteit zo vormgegeven dat er altijd voldoende afstand is gegarandeerd tussen bezoekers.

- Bezoekers gaan gefaseerd de zaal in en uit met behulp van tijdsloten of op basis van vooraf toegewezen stoelen (bijvoorbeeld rij 1 als eerste naar binnen en als eerste de zaal verlaten). Waar mogelijk krijgen deelnemers op basis van deze volgorde een andere aankomsttijd om wachttijden te voorkomen. Dit proces wordt begeleid door medewerkers in en buiten de zaal.

- Er wordt voldoende tijd ingeruimd tussen de verschillende sessies, waardoor wordt voorkomen dat arriverende en vertrekkende bezoekers elkaar tegenkomen.

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x