EvenementOrganiseren.nl

Online event organiseren en interactie: stel deze 3 vragen

Door AVEX STUDIO'S
Interactie hoort bij jouw online evenement. Interactie houdt jouw publiek betrokken én je kunt er interessante data mee ophalen. Er is veel mogelijk als het om interactie gaat, om de passende vorm toe te passen bij jouw online evenement, doe je er goed aan deze 3 vragen te stellen.

Wie de checklist online event organiseren goed doorloopt, zal snel concluderen dat interactie van groot effect kan zijn. In de wereld van online events zijn er inmiddels ontelbare online event platformen waarbij verschillende vormen van interactie mogelijk zijn. Zoals online voting, polling, chats, Q&A, spelletjes… te veel om op te noemen…

Bekijk in ieder geval goed welke mogelijkheden er zijn om jouw verschillende doelgroepen betrokken te houden bij het online event. Dat is ook geheel afhankelijk van de juiste studio voor jouw online evenement:

Inmiddels is interactie een wetenschap op zich geworden en hebben zich in de eventbranche de eerste ‘interaction designers’ aangediend. Grote uitdaging is om gestructureerd en weloverwogen interactie met publiek te verdelen over het online evenement. Dus niet alles achter elkaar op het publiek afvuren.

Stel jezelf dus de volgende vragen:

  • Wat past bij jouw doelstelling?
  • Hoe hou je balans?
  • Wat doe je met de verzamelde data?

Denk na over waarom je interactie toepast in jouw online evenement. Is het puur voor fun, wil je stemming polsen onder personeel of informatie ophalen om te onderzoeken bij je doelgroep waar de behoefte ligt?

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x