EvenementOrganiseren.nl

No no show op uw evenement?

Niets zo vervelend als een hoge no show, gasten die zich wel op hebben gegeven, maar niet komen opdagen. Het is niet te voorkomen maar wel kun je zorgen dat het er zo min mogelijk zijn. Door in het voortraject de voorgaande stappen in te zetten en vooral duidelijk te maken wat de gast op uw evenement kan ‘halen/krijgen’, neemt u de grootste no show-kans al weg.

Tip 1: Maak gebruik van een no show mailing: een paar dagen voor het evenement naar alle geregistreerde gasten een mailing met de vraag: weet u zeker dat u komt? U wilt het echt niet missen en wel hierom.. en hierom.. en hierom... 


Tip 2: Bevestig iedere aanmelding. Vaak vergeten, maar zo belangrijk: de bevestiging van de aanmelding. Even een berichtje met daarin de ontvangstbevestiging zorgt ervoor dat de gast zich gezien voelt en eerder geneigd is daadwerkelijk te komen. Wanneer je je ontvangstbevestiging vergezeld laat gaan van een korte en persoonlijke ‘leuk-dat-je-komt’-tekst, vergroot je die impact. De meest belangrijke gasten kun je het beste bellen; dat biedt je ook de mogelijkheid deze gast te vragen wanneer hij denkt te arriveren, omdat je hem persoonlijk wilt ontvangen.


Tip 3: Wees persoonlijk! Zorg voor een hogere attentiewaarde door een persoonlijke uitnodiging. Spreek  uw bezoekers aan bij naam en wees zo persoonlijk mogelijk. Potentiële bezoekers zullen de betrokkenheid voelen en zij doen beter hun best om bij het evenement aanwezig te zijn. 


Tip 4: Maak het makkelijk én moeilijk
‘Maak afmelden tot 2 weken voor het evenement makkelijk door in elke communicatie een afmeld optie te geven zonder verplichte opgaaf van reden. Verander de afmeldmogelijkheid 2 weken voor het evenement door aan te bieden dat men iemand als vervanger kan sturen want de kosten zijn gemaakt. Laat bezoekers iemand meenemen. Het commitment van beide bezoekers naar elkaar maakt dat men eerder andere afspraken afzegt en toch naar het evenement komt.’ ( Bron: Edwin Hendriks - deRegistratiebalie ) 

Meer inspiratie? Lees de 30 tips om no-show te voorkomen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x