EvenementOrganiseren.nl

Meubilair en het congres: wanneer zit je goed?

Het lijkt een simpele handeling: zitmeubilair huren voor je congres. Maar pas op, het kan uw congres maken of breken. Het huren van stoelen, banken, krukken en ook fauteuils kunnen het succes van het hele congres bepalen. Lees deze 3 aandachtspunten voordat u het verhuurbedrijf belt.

Zitvlak
Hoe lang duurt het zitten -deel tijdens uw congres? Het antwoord bepaalt de mate van zachtheid van het zitvlak van de te huren stoelen, banken en fauteuils. Hoe langer het programma des te zachter het zitvlak moet zijn en des te steviger de rug-ondersteuning. Dit maakt huren van het meubilair kostbaarder. Een klapstoeltje kost meer dan een fauteuil die zich naar het lichaam vormt.

Hoogtes en zichtlijnen
Waar bevindt zich het podium en hoe is de opstelling van uw congres? De meeste stoelen staan nog steeds redelijk standaard in een theater- of congresopstelling.  Wat zou het leuk zijn om deze standaard opzet te doorbreken met banken, krukken en fauteuils. Let dan wel op de hoogtes van de rugleuningen i.v.m. de zichtlijnen. Test zelf ter plekke of u zicht heeft op de congresspreker vanaf alle zitplekken.

Aantallen
Het juiste aantal stoelen huren voor het congres is belangrijk. Lege stoelen en banken doen namelijk afbreuk aan de uitstraling. Is het congres niet gevuld? Is de belangstelling niet groot? Zorg dat u op de hoogte blijft van de actuele aantallen qua inschrijvingen: een goede deelnameregistratie heeft zo zijn voordelen! Hierdoor kunt u namelijk makkelijk anticiperen en het meubilair op actuele aantallen inhuren. Zet ook niet al het zitmeubilair gelijk klaar in de congresruimte maar vul aan en houd meubels achter.

Evenement Organiseren.nl heeft twee professionele en ervaren verhuurders om meubilair als banken, krukken, fauteuils en stoelen te huren in het bestand. Deze vind je in de rubriek: Verhuur meubilair

Lees ook: Hoe zoek je het verhuurbedrijf voor congresstoelen?

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x