EvenementOrganiseren.nl

Interne evenementen: 7 trends die je morgen kunt inzetten

Zijn het echt trends? Dat weten ook wij niet, maar het zijn op zijn minst hele praktische tips om jouw interne evenement nog veel krachtiger te maken. EvenementOrganiseren.nl zette 7 trends en ontwikkelingen op een rij die je morgen kunt gebruiken voor jouw interne event. (Foto: D&B, Tomingroep event)
  • Collega sourced concepten

Net als bij jouw externe relaties of gasten, krijgt het interne evenement nog zo veel meer kracht als collega's een hoofdrol spelen. Dat kan letterlijk op het podium of qua invulling, maar zeker ook in het voortraject en live tijdens het event: laat ze mee denken, mee beslissen en een sturende rol hebben

  • Netflix concepten

Voor de optimale impact denk, doe en regisseer je jouw interne evenement vanuit de Netflix gedachte: leg (een deel van) de regie in handen van jouw collega’s.
Lees ook: Is jouw event al Netflix-proof?

  • Verpak een feest of uitje in een doelstellingsgericht traject

Ook voor het leuke bedrijfsfeest of bedrijfsuitje kun je heel eenvoudig doelstellingsgericht te werk gaan 

  • Interne marketing

Wie het zo goed organiseert, in een traject en strategie verwerkt, die kan zelfs van collega’s ambassadeurs maken. Dan wordt een intern event, interne marketing.

  • Combineer fun en inhoud

Het voelt soms best gek, want je wilt ze toch een leuk moment geven? Maar wie het aandurft om in het voor- en natraject en live ook inhoudelijke delen in het concept van het interne evenement te verweven, die is spekkoper. Collega's zijn meer dan bereid om ook op hun eigen event mee te denken.

  • Geef aandacht

In de snelheid van alle dag schiet het er wel eens bij in: persoonlijke aandacht. In alle vormen kun je dit rondom jouw interne evenement terug laten komen. Dus geef. Geef persoonlijke aandacht in de groep van interne collega's en je zult waardering terugkrijgen.

  • Vertaal jouw beleid, missie, visie, jaardoel naar een belevenis

Waar missie en visie, of het nieuwe beleidshoofdstuk over duurzaamheid, veelal gedeeld wordt in documenten, lenen juist interne events zich voor het omarmen van jouw nieuwe beleid. Dus laat het beleven en ook hier geldt: het interne evenement is ook het ideale moment voor feedback en terugkoppeling van je collega's.

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x