EvenementOrganiseren.nl

Intern overtuigen om toch een event te organiseren?

Naast de maatregelen vanuit de overheid om dit virus in te dammen en de terughoudendheid om als bedrijf, merk of organisatie een live bijeenkomst te organiseren, zijn er inmiddels ook genoeg redenen om wel iets te organiseren. Zo is er inmiddels een neurowetenschappelijk onderzoek over de ultieme kracht van live en toonde een enquete onder 20.000 Nederlanders aan dat 93,6 procent graag een zakelijk event wil bezoeken...

Het onderzoek van het Fieldlab Evenementen werd gehouden onder ruim 20.000 Nederlanders. In het onderzoek werd een splitsing gemaakt tussen zakelijk, sport en entertainment. Binnen de zakelijke evenementen waren de respondenten zeer helder:

93,6 procent wil wel meerdere zakelijke eventtypen bezoeken

6,4 procent wil nu geen zakelijk event bezoeken

In het onderzoek werd ook gekeken naar welke soorten zakelijke evenementen het hoogste op de verlanglijst staan. Daarbij is de behoefte aan kennisoverdracht en zakelijk samenzijn (vergaderingen) het grootst:

Voor de time being en zeker ook om intern een drempel te slechten, lijkt het vooralsnog verstandig om voor kleinschalige events te kiezen. Dat geven de respondenten ook zeer helder aan in het onderzoek:

Gevoel van veiligheid

Het gaat er natuurlijk ook om of jouw relatie, collega of iedere andere bezoeker zich wel of niet veilig voelt op jouw zakelijke event. Het onderzoek toonde in ieder geval aan dat de respondenten juist bij zakelijke events zich het veiligst voelen:

'Zou je je nu veilig voelen als je weer naar evenementen toe zou kunnen gaan?', vroegen de onderzoekers aan de respondenten:

92% geeft aan zich veilig te voelen om naar evenementen toe te gaan, waarvan 39% op speciale maatregelen voor evenementen vertrouwd, 34% voldoende veiligheid voelt door de reguliere 1,5 meter maatregelen en 19% helemaal geen maatregelen vraagt.

Op een schaal van 1 (helemaal niet veilig) tot 5 (helemaal veilig) beoordelen de bezoekers de evenementen als volgt:

Het veiligst voelt men zich bij bedrijfsevenementen en congressen en vergaderingen. Vak en publieksbeurzen worden neutraal beoordeeld. In de ogen van bezoekers vallen zowel bedrijfsevenementen (3,7) en congressen en vergaderingen (3,7) in de categorie veilig. Vak- en publieksbeurzen vallen in de categorie neutraal. 

Nog meer nodig om te overtuigen juist nu iets te organiseren?

>> Twijfelt je baas over eventbudget? Met dit artikel nooit meer...

>> Verruimde WKR maken interne events 'aantrekkelijker' 

>> Overzicht van de maatregelen van 28 september

>> Volg altijd de richtlijnen in het protocol zakelijke bijeenkomsten

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x