EvenementOrganiseren.nl

Het bedrijfsfeest is niet meer zo maar een feestje...

Bedrijfsfeesten waren even not done. Of in ieder geval, als ze al georganiseerd werden, dan moest u het maar niet aan iedereen vertellen. Nog los van het feit dat Evenementorganiseren.nl overtuigd is van de kracht van een goed bedrijfsfeest, is deze houding in lastige economische tijden met soms zelfs massaontslagen wel uit te leggen. Maar het lijkt weer te mogen: de revival van het bedrijfsfeest.
  • Feesten mag weer

De wederopstanding van veel bedrijven zal een positieve invloed hebben op het aantal bedrijven dat weer investeert in een feest. Goed gevoel, binding, loyaliteit, het feest mag weer en langzaam maar zeker zal er ook weer meer budget voor gereserveerd worden.

  • Het feest op de werkvloer

We kunnen er niet voor weglopen en ook hier weer een rechtstreeks gevolg van de werkkostenregeling: de bedrijfsfeesten zullen in groeiende aantallen plaatsvinden in en rondom de bedrijfsruimte van het opdrachtgevende bedrijf, om daarmee de WKR te ontlopen.


  • TIP: bestel het dossier WKR en events bij onze collega's van EventBranche.nl


    Voor- en natraject feesten
    Waar bij content- of marketingevenementen al jaren voor- en natraject gebruikt worden om meerwaarde uit het moment te halen, zal dat nu ook voor bedrijfsfeesten gelden. Data en meningen verzamelen, die vertalen naar concept en invulling, het kan ook bij bedrijfsfeesten en levert weer veel input op voor de organisatie.

  • Meet je feest

Het gevoel van verantwoorden, duidelijk maken waarom je als bedrijf een feest organiseert, wordt vertaald in meetmomenten voor en na het feest.

  • Feest als onderdeel van een traject

Veel bedrijfsfeesten waren per definitie een moment. Maar het feest zal vaker deel uitmaken van een compleet (intern) communicatieplan. Lastige trajecten, fusies, reorganisaties, het feest wordt onderdeel van het traject en steeds minder een moment. 

  • Betrek het personeel

Het hoeft niet altijd een bedrijfsmusical of de bedrijfsband te zijn, maar hoe leuk is het voor uw collega's om mee te mogen denken en invulling te geven aan het bedrijfsfeest. Denk hierbij aan het stemmen op een playlist, de keus voor een (soort) locatie, een poll voor de spreker/artiest. etc

  • Combineer het met inhoud

Ook een trend die voortkomt uit de werkkostenregeling, want daar waar het evenement overwegend zakelijk is, hoeven niet alle kosten binnen het WKR-forfait. Maar het klinkt ook logisch uit kosten overweging: de combinatie van inhoud met feest.

Lees meer over Bedrijfsfeest Organiseren:
- Bedrijfsfeest organiseren? Voorkom torenhoge boetes
- Richard Branson: 'Bedrijfsfeesten zijn noodzakelijk'
- Meer nieuws en aanbod voor het organiseren van een bedrijfsfeest

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x