EvenementOrganiseren.nl

Een bedrijfsfeest op eigen werkplek kan fiscaal aantrekkelijk zijn - WKR

Door ToetToetFood
Tegenwoordig is het veel voordeliger om je bedrijfsborrel/bedrijfsfeest op eigen terrein te organiseren? Waarom! De belastingdienst helpt je in dit geval een handje mee…

Tegenwoordig is het veel voordeliger om je bedrijfsborrel/bedrijfsfeest op eigen terrein te organiseren? Waarom! De belastingdienst helpt je in dit geval een handje mee…

Als jij nu denkt: “een borrel op eigen terrein?! Dat wordt een saaie bedoeling”, dan heb je het mis! ToetToetFood tovert in een uurtje tijd een deel van jullie bedrijfsterrein om in een festival waardige locatie waar gezelligheid geen tijd kent. Benieuwd hoe we jouw bedrijfsborrel het beste kunnen organiseren?

Neem dan contact met ons op via info@toettoetfood.nl of 010-2614199

Wat is de WKR en hoe kun je het inzetten:
De werkkostenregeling (WKR) die per 1 januari 2015 is ingevoerd heeft het er allemaal niet makkelijker op gemaakt. De WKR gaat over de extra’s die je geeft aan je personeel. Hoe ga je om met personeelskosten, zoals personeelsfeestjes, borrels, parkeerkosten, Ipad, Iphone, lunches, etc.
De WKR in het kort:
Je mag maximaal 1,2% van het totale fiscale loon dat je betaald als werkgever besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor je werknemers. Dit heet de ‘vrije ruimte’.
Alles wat je meer besteedt betaal je 80% belasting over.
Voorbeeld:

Voorbeeld werkkostenregeling bij bedrijfsfeesten:
Ondernemer Sjoerd en ondernemer Geert geven een kerstfeest. Ze hebben beide 10 personeelsleden en een budget van €5000. Bij beide ondernemers is de vrije ruimte voor personeelsvergoedingen al helemaal verbruikt.
Sjoerd viert het kerstfeest op kantoor
Werkelijke kosten: €5000 + (€3,20 x 10 x 80% eindheffing) = € 5.025
Geert viert het in een restaurant in de buurt
Werkelijke kosten: €5000 + (€5000 x 80% eindheffing) = € 9.000
Door hierin een juiste keuze te maken kan je bijvoorbeeld je winst wat omlaag brengen zodat je minder winstbelasting hoeft te betalen.
Bron: www.firm24.com

Meer info:

http://www.werkkostenregeling-wkr.nl/
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/inkomstenbelasting/vraag-en-antwoord/werkkostenregeling-wkr

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x