EvenementOrganiseren.nl

De stoel op uw event of congres: veel belangrijker dan u denkt

De stoel. Dat klinkt nou niet als het doorslaggevende onderdeel voor het succes of het doen slagen van uw congres, meeting of evenement. Toch mag u het zitcomfort van uw gast niet onderschatten. In heel veel gevallen wordt er gekozen voor de standaardstoel, maar er is zo veel meer mogelijk, met bewezen effect. Hoe zorgt u voor comfort van uw gast en tevens betere concentratie dankzij de juiste keus voor uw evenementen stoel?

Dit artikel begint meteen met de allerbelangrijkste tip:
goede decorateursevenementenverhuurders en eventstyling partners die samen met u tot de perfecte inrichting komen zijn onmisbaar voor uw evenement.
(zie onder dit artikel een overzicht van kwalitatieve bedrijven)

En ook maar meteen de 2 belangrijkste feiten voor u als organisator van evenementen:
Feit 1:
 Mensen letten meer op, wanneer ze zich op hun gemak voelen
Feit 2: Ongemakkelijk zijn leidt af en verandert de focus van de ervaring

Maar wat moet u nou wel of niet doen als het gaat om de meubels op uw evenement:

  • Zet de stoelen maar in een cirkel - Ooit wel eens nagedacht over hoe vrouwen in rokken dan moeten zitten? Erg ongemakkelijk allemaal. Daar hoort ook de mannenzit bij, met compleet gespreide benen. Door dit in een cirkel te doen, kom je al heel snel in de persoonlijke ruimte van de andere gasten. 
     
  • Geef u gasten een tafel of iets wat daarop lijkt - Denk eens na over kleine mensen, zij hebben beperkte ruimte op hun schoot. Lastig voor een laptop, notitieblok of zittend wat eten. Met een tafel kunnen gasten alles kwijt, van computers tot even naar voren leunen voor een andere zitpositie.
     
  • TIP: er zijn zelfs grotere tafels die gevormd zijn om samenwerken te activeren.

 

Aanbod op EvenementOrganiseren.nl
Deze bedrijven kunnen u perfect van advies voorzien qua inrichting, styling, decoratie of zijn de kwalitatieve leveranciers van eventmeubels en eventdecoratie. Gebruik niet alleen hun producten, maar zeker ook hun advies, ervaring en expertise:

- Styling en Sfeerconcepten voor uw evenement
- Verhuurders van kwalitatief meubilair
- Specialisten in Decoratie van uw evenement
 

 

  • Duurt uw programma langer dan een uur, of verwacht u in ieder geval dat uw gast in sessies komt die langer dan een uur duren, zorg dan voor stoelen met lendensteun.
     
  • Lage of zachte stoelen zien er soms prachtig uit, maar qua comfort is het een dun lijntje. Probeer maar eens omhoog te komen uit zo'n ultra lage designstoel en ooit wel eens een lang persoon in een lage stoel zien zitten, met de knieen helemaal omhoog gestoken?
     
  • Ook hoge stoelen en krukken zijn niet altijd geschikt: voor sommigen een probleem. Kleine mensen hebben last van bungelende benen tijdens het zitten, tenzij er een extra steun is voor de voeten.
     
  • Diepe sofa's met kussens zijn eveneens niet ideaal voor korte mensen, omdat ze niet achterover kunnen leunen en als ze dat al doen, worden hun benen recht naar voren of omhoog uitgestrekt. De lendensteun is echt cruciaal. Een heleboel kussens geven geen steun aan de rug.
     
Wel of niet een standaardstoel?
Terwijl standaardstoelen vaak prima zijn voor een dinersetting, in de theateropstelling staan ze vaak zo dicht op elkaar dat deelnemers zich bijna geplet voelen. De breedte van de standaard banketing stoel is 40 centimeter, terwijl de breedte van de rug van de meeste mensen veel groter is dan dat. Je moet eigenlijk stoelen in rijen eigenlijk 5 centimeter uit elkaar plaatsen, maar dat botst weer met de voorwaarde dat rijen stoelen verplicht gekoppeld zijn.

 

  • TIP: bij het huren van meubels voor uw evenement, kijk goed naar de meubelgroottes voor de verschillende opties in de ruimte en doe dat vooral met de experts in de wereld van evenementendecorateursevenementenverhuurders en eventstyling. Tijdens het evenement #DVHE richtte Partyrent.com twee totaal verschillende ruimtes in. In de eerste ruimte kozen we samen voor een traditionele opstelling, waar wel rekening werd gehouden met zitcomfort en de 5 centimeter tussenafstand:

 

Op zoek naar comfort en concentratie rekening houdend met diverse mensen en diverse wensen
Bovenstaande is een mooie opmaat naar zitten in de open ruimte, waardoor aanwezigen op de meest comfortabele manier die bij hen past kunnen gaan zitten. En dan is de gouden tip eigenlijk heel simpel en logisch: richt uw plenaire zaal, uw sessieruimtes of uw break-outs in met verschillende soorte meubilair, stoelen en tafels. One size past niet altijd iedereen. Als u niet wilt dat uw deelnemers sessies overslaan, eerder weggaan of zich niet kunnen concentreren vanwege het feit dat ze zich ongemakkelijk voelen in hun stoel, overweeg dan om een verscheidenheid en diversiteit aan zitmogelijkheden te bieden. En durf. Denk daarbij ook eens aan:

  • Banken - Dat biedt meteen een netwerkmogelijkheid
  • Gemakkelijke stoelen - Comfort = aandacht en concentratie
  • Schommelstoelen - Verrassing zorgt voor een goed gevoel
  • Classroom Style - Stoelen met brede tafels van zo'n 45 centimeter
  • Statafels, voor degenen die liever staan
  • Vloer Kussens / Zitzakken
  • Een mix van lagere en hogere zitmogelijkheden
  • Tafel waar meerdere gasten aan plaats kunnen nemen

 

7 Tips voor waardoor stoelen en tafels zorgen voor meer comfort voor uw gasten en deelnemers:

  • Breng de behoeften van uw deelnemers in kaart en bepaal aan de hand daarvan de soorten meubels. Gebruiken veel van uw bezoekers laptops en hebben ze dus tafels nodig? Hoeveel oudere bezoekers zijn er? En hoeveel jonge aanwezigen?
  • Bespreek de verschillende setting-mogelijkheden met de evenementenlocatie
  • Overweeg extra benodigde ruimte om aan de behoeften van uw deelnemers te voldoen
  • Overweeg extra kosten VS het comfort van uw gast
  • Raadpleeg een meubelverhuurbedrijf, evenementenverhuurder of evenementendecorateur - zij kunnen CAD-tekeningen leveren. Zij zijn ook uw ideale sparringspartner en adviseur.
  • Zorg voor zitplaatsen met lendensteun voor mensen met rugklachten
  • Laat 5 centimeter tussen stoelen in uw plenaire theateropstelling indien mogelijk

 

Foto: Partyrent.com tijdens #DVHE drie verschillende settingen in één ruimte: krukken met tafels, stoelen met tafels en sofa's met poef.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x