EvenementOrganiseren.nl

De kracht van muziek op evenementen

Creativiteit opwekken. Eenvoudiger content absorberen. Bezoekers vasthouden. Een schakel in uw evenement die dit allemaal kan bewerkstelligen? Jazeker, het bestaat, het is namelijk muziek!
 • Wekt creativiteit op
  Een Amerikaans onderzoek zette twee groepen respondenten voor een aantal gebruiksvoorwerpen. ‘Kom met alternatieven waar deze voorwerpen voor gebruikt kunnen worden.’ De 'muzikanten' bleken significant creatiever en gebruikten beide hersenhelften intens.
 • Er zit een dun lijntje tussen creativiteit opwekken en te overheersend.
   
 • Helpt bij leren
  Waar er lange tijd vanuit werd gegaan dat luisteren naar klassieke muziek de hersenen stimuleert om te leren, blijkt nu dat elke vorm van muziek dat effect heeft. Canadees onderzoek toonde aan dat na het luisteren van muziek een persoon eenvoudiger content tot zich neemt.
 • Ook hier schaadt overdaad: te hard, te overheersend of te opvallend haalt de concentratie weg.

 


Aanbod? Groovy Business Road Show

Teambuilding? Vergadering? Relatiedag? Met muziek van van o.a. Michael Jackson, Lady Gaga, Queen, Bach, Deep Purple, Mozart, Prince, Daft Punk en Bruno Mars plant Groovy Business uw boodschap rechtstreeks in de harten van uw klanten, relaties en medewerkers. De Groovy Business Road Show is een interactieve, energizing, muzikale peptalk waarin leiderschap, samenwerken, kwetsbaarheid en passie een nieuwe dimensie krijgen. Met het spelen in een band als metafoor en heel veel muziek ervaart u hoe muzikanten kennis delen, krachten bundelen en onderlinge verschillen productief maken.

>> Groovy Business: de Muzikale Peptalk


 

 • Het houdt bezoekers vast
  Ja echt, muziek kan er voor zorgen dat bezoekers langer op uw evenement blijven. Een studie uit de jaren tachtig toonde ooit al eens aan dat muziek in een winkel er voor zorgde dat mensen langer bleven én dat ze meer uitgaven. Let op, uit de praktijk is gebleken: mensen blijven langer bij langzame achtergrond muziek.
 • Het tegenovergestelde is ook waar: snelle muziek laat gasten eerder vertrekken. Let ook vooral op het doel: moet er genetwerkt worden, laat de muziek dan niet overheersen, want mensen lopen echt weg.
   
 • TIP: zorg ook bij muziek voor interactie. Laat mensen bij het netwerken of het feestje hun eigen muziek kiezen. Dat kan eenvoudig met allerlei stemsystemen, app's en andere tools.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x