EvenementOrganiseren.nl

De 3 beste evenementen van Europa

Ga er maar aan staan: een evenement organiseren. Gelukkig zijn er tips, checklisten, goede bureaus, locatie, toeleveranciers, etc. Maar niets zo prettig om inspiratie op te doen voor een geslaagd evenement. In Nederland zijn de Gouden Giraffe Event Awards waar de beste event beloond worden, maar in Europa zijn er de European Best Event Awards. Dit waren vorig jaar de 3 beste evenementen van Europa:

Winnaar het beste evenement van Europa:
Samsung S7 Lifechanger Park

 
Samsung was bij de uitreiking van de beste Europese events in de marketing en communicatie van bedrijven, de grote overall winnaar. Hun evenement S7 Lifechanger Park is dan ook een parel, die laat zien hoe virtual reality een enorme meerwaarde kan hebben op een zakelijk evenement. Nou is dat in dit geval een beetje makkelijker dan wellicht bij uw evenement, want het ging hier om de introductie van de nieuwe S7 van Samsung, die al een groot aantal VR-mogelijkheden heeft. Samen met het Franse bureau Magic Garden & Chiel France zette Samsung France een complete beleveniswereld neer rondom de S7 en de virtual reality mogelijkheden: S7 Lifechanger Park. En daar kwamen tienduizenden geinteresseerden op af. Om nog maar niet te spreken over de online en media aandacht.


Beste evenement van Europa ZILVER:
Decrocher la Lune


Dat evenementen ook als bindmiddel als middel voor trots kunnen dienen, wordt wel duidelijk dankzij het evenement Decrocher la Lune dat in La Louviere, een Belgische stad zorgde voor hernieuwde trots en een beter imago. Twee jaar lang  ontstond er rondom het evenement een 'community', omdat er in de stad een theaterproject werd opgezet om de mensen weer nader tot elkaar te krijgen. Niet alleen kwam de hele stad kijken naar een topevenement, maar het event zorgde ervoor dat maar liefst 5 procent van de gehele bevolking van de stad betrokken raakte bij het project. Dat zorgde voor een veel betere beoordeling van de stad en hernieuwde trots:

 

Beste evenement van Europa BRONS
Epicenter Moscow

Op de derde plaats tijdens de uitreiking van de beste evenementen van Europa: Epicenter Moscow. Prachtig om te zien dat de nieuwe generatie er aan komt en dat evenementen zich moeiteloos aan kunnen passen aan de hobbies en ideeen van de nieuwe generatie. Met compleet andere opvattingen, conceptideeen en uitvoer, ontstond een evenement met 28000 bezoekers in de locatie én 28 miljoen (!) online toeschouwers. Inspirerend om eens te kijken naar onderstaande video en wellicht enkele onderdelen over te nemen bij het organiseren van uw evenement:

>> Lees ook: Inspiratie: de 5 beste evenementen van Nederland

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x