EvenementOrganiseren.nl

Congrescentrum Den Bosch? Locatie Den Bosch? In 1931 kan het allemaal

Door 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch
Op zoek naar een congrescentrum in Den Bosch, of een evenementenlocatie in Brabant? Een congrescentrum en eventlocatie in Brabant waar ze volledig klaar zijn voor de toekomst van live communicatie, experience marketing en zakelijke evenementen? EvenementOrganiseren.nl nam een kijkje in 1931, de locatie in Den Bosch waar historie en moderne voorzieningen samenkomen. De toekomst van events ligt in 1931...

In het gastvrije Brabantse land ligt 1931 Congrescentrum Den Bosch. Jarenlang wisselden koeien en kalveren hier door handjeklap van eigenaar. De veemarkt van toen is nu één van de meest unieke congreslocaties van Nederland. Vorig jaar werd het 10-jarig bestaan van de eventlocatie Brabant gepast gevierd en liet de eventlocatie in Den Bosch zien klaar te zijn voor de toekomst van live communicatie en experience marketing, zowel online, hybride als live. Wat maakt 1931 de ultieme plek voor je evenement, congres, bedrijfsfeest of (online) bijeenkomst?

Locatie

Als evenementenlocatie in Den Bosch heeft 1931 veel te bieden. Het authentieke pand, een rijksmonument, is voorzien van alle moderne faciliteiten. De 4 plenaire ruimtes en de 28 subruimtes hebben elk een eigen identiteit. Uiteenlopend van authentiek tot modern. De locatie is gelijkvloers, gasten hoeven  geen trappen op en af. Vanuit de centrale foyer ben je met enkele passen in één van de 32 verschillende ruimtes. Deze flexibele ruimtes zijn schaalbaar en geschikt voor bijeenkomsten van 2 tot 6000 duizend gasten. Zonder dat de gast het merkt, kunnen op een dag meerdere verschillende events plaatsvinden. De locatie heeft namelijk vier exclusieve entrees. Van historie naar gemoderniseerde locatie.

Direct aan 1931 liggen de Brabanthallen. Dit geeft nog meer mogelijkheden en flexibiliteit omdat de zalen van 1931 direct gekoppeld kunnen worden aan één of meerdere hallen van de Brabanthallen.

De ligging is daarnaast ideaal. Zowel voor gasten die met de trein naar Den Bosch willen als met de auto. Tien minuten lopen vanaf het Centraal Station in het pittoreske Den Bosch en je bent er al. Voor automobilisten is er aan parkeerplekken geen gebrek, de locatie zelf heeft meer dan 4.000 parkeerplaatsen. Door deze ligging weten inmiddels  Belgische en Duitse organisatoren van evenementen Den Bosch ook te vinden.

Gastvrij en bevlogen

Het voelt als een warm bad als je binnenkomt bij 1931. Dat ligt niet alleen aan de locatie. Bij 1931 werkt een bevlogen team dat meedenkt en flexibel is. Kennis en kunde gecombineerd met de warme Brabantse gastvrijheid zorgt dit ervoor dat rond de 50% van de opdrachtgevers jaarlijks opnieuw kiest voor 1931. Daar zijn ze trots op in het Brabantse. Terecht. De opgebouwde band geeft in deze veranderende tijden een extra plus in het anticiperen op de ontwikkelingen in de markt.

Zo'n anderhalf jaar geleden richtte 1931 zich, ten tijde van de coronacrisis toen het reisverbod binnen Nederland van toepassing was, weer meer op de lokale en regionale opdrachtgevers. Alle  regels en maatregelen destijds gaven het team van 1931 nieuwe ideeën en er werd gedacht in kansen. Zo zorgden de contacten met opdrachtgevers in de markt en de creativiteit van het eigen team voor een nieuw onderdeel. De studio's van 1931 werden geboren.

Studio voor online event en livestream

Het organiseren van een online evenement is in deze tijden één van de beste oplossingen voor het delen van informatie. Met de ervaring en kennis van het team kan alles uit handen genomen worden, ideaal als de organisatie van een online evenement nog onbekend is met de aanpak. Want waar moet je beginnen als je dit nog niet eerder gedaan hebt. En waar haal je de techniek en know how vandaan. Studio 1931 XL kan en heeft alles en is daarmee de studio voor livestream en online events.

Er zijn drie vaste studio's met verschillende settings. De instapklare studio’s zijn voorzien van alle bijbehorende techniek. Dat maakt het mogelijk snel een online evenement te organiseren, zonder dat je jezelf moet verdiepen in alle technische kennis. De talkshowtafel, huiskamer- en desksetting zijn perfect op elkaar afgestemd en eenvoudig in je eigen stijl te branden. Aan alles is gedacht, live inbelverbindingen, streaming, bloemen, catering en een online platform. Dat laatste bevat veel. Een uitnodigingstraject, inschrijfmogelijkheden en interactieve elementen als polls en chats. Zowel de opdrachtgever als de spreker worden compleet ontzorgd. Je hoeft het wiel echt niet meer zelf uit te vinden.

 

Betrokken

Vorig jaar werd het tien jarig jubileum van 1931 anders gevierd dan de oorspronkelijke bedoeling. Geen groot feest met personeel, toeleveranciers en opdrachtgevers. Om het jubileum niet ongemerkt voorbij te laten gaan maakte het hele team gepersonaliseerde video's voor haar relaties. Dat toont maar weer de betrokkenheid. Die betrokkenheid is er ook onderling. De moederorganisatie Libéma betreft een familiebedrijf. Met meer dan 20 locaties is dit één van de grootste Leisure concerns van Nederland. Medewerkers ervaren dit ook zo. Ze worden op de hoogte gehouden van het wel en wee van de vele bedrijfsonderdelen en waarderen dit. Die sfeer zorgt voor extra motivatie en nog meer tevreden opdrachtgevers.

Duurzaamheid

Zorg voor het milieu, de natuur en de omgeving staan centraal bij 1931. Het bedrijf ziet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als het maken van bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen people, planet en profit. Zo worden de inktcartridges ingezameld voor Stichting AAP. Per georganiseerd evenement worden door 1931 vijf bomen geplant, dit is in samenwerking met WeForest, een internationale non-profit organisatie gericht op het herstellen van bedreigde bosgebieden in tropische landen.

Ook is 1931 sinds 2013 in het bezit van een Gouden Green Key. Dit is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en voor vergader- en congreslocaties, die serieus bezig zijn met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Voor het Green Key Certificaat is het van belang dat er aan verschillende eisen wordt voldaan, waaronder het opzetten van een energiebesparingsplan. Dit voert 1931 uit door het vele gebruik van daglicht in de locatie, waardoor extra verlichting vaak niet nodig is. Ook wordt afval gescheiden en wordt de hoeveelheid CO2 teruggedrongen door deelname aan het ‘Waste to Energy’-initiatief. Dit betekent dat 1931 groene stroom opwekt van eigen afval. Daarnaast gebruikt 1931 glazen flessen en worden deze gevuld door middel van een Original watertap. Op deze manier bespaart 1931 plastic en is er geen transport van waterflessen nodig. Dit helpt de carbon footprint te verminderen.
De catering is zo duurzaam mogelijk. Er worden veel biologische en streekproducten ingekocht.

De toekomst
Eventbranche.nl schreef in de vorige editie over de trends voor 2021. Door alle maatregelen gaan we met name naar intiem en essentieel. Niet alleen kleine evenementen, maar ook grotere evenementen met kleine break-outs en intieme sessies. 1931 doet dat perfect. De schaalbare locatie geeft vele mogelijkheden en de moderne studio's geven volledige ontzorging op online onderdelen van live events. De Brabantse gastvrijheid doet de rest. Een quote van een van de relaties geeft dat aan:

“Ze denken pro-actief mee, volgen goed op en maken de gemaakte afspraken waar. Dat is nog  eens ontzorgen!”


Libéma
Libéma is een van de grootste leisure-concerns in Nederland en ontvangt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het bedrijf bestaat uit drie divisies: attractieparken, vakantieparken en beurzen & evenementen. 1931 is onderdeel van Libéma en heeft drie unieke zakelijke congreslocaties. Naast 1931 zijn dit de Expo Haarlemmermeer en Omnisport in Apeldoorn. Samen bedienen deze locaties het grootste deel van Nederland.


1931 Feiten en Cijfers

Van 2 tot 6.000 personen
Combinaties mogelijk met Mainstage én Brabanthallen
2 multifunctionele foyers
4 flexibele congreszalen
25 subzalen, deels flexibel te koppelen
Op minder dan 40 minuten van Eindhoven, Tilburg, Breda, Utrecht, Arnhem en Nijmegen.
Nabij Duitse & Belgische grens
Uitstekend bereikbaar, nabij snelwegen A2, A59 en A65
4.000 parkeerplaatsen + elektrische oplaadpalen
Op slechts 10 minuten loopafstand van Centraal Station ’s-Hertogenbosch
Gouden Green Key en partner MVO Nederland 

1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch
Voor meer informatie kijk op: 1931.nl

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x