EvenementOrganiseren.nl

5 tips voor een knalfeest

Door Kasteel De Hooge Vuursche
‘It’s my party and I cry if I want to’….. Feestjes zouden spetterend, bruisend en waanzinnig gezellig moeten zijn, maar dat is het niet altijd. Hoe zorg je ervoor dat uw gasten zich op hun gemak voelen en zich vermaken? Wij geven u 5 tips voor een knaller van een personeelsfeest.

1. Schep verwachtingen


Sta stil bij het effect van de self-fulfilling prophecy: onze verwachtingen kunnen de werkelijkheid sturen. Mensen gedragen zich namelijk in overeenstemming met hun verwachtingen. Met andere woorden: als je al van tevoren zegt dat het een gewone verjaardag wordt, dan gebeurt dat ook. Durf dus hoog in te zetten. Dan zijn mensen voorbereid op iets geweldigs, kleden zich mooi en zijn al in de stemming. En dat heeft weer een positieve invloed op het feest.

 

2. Creëer een groepsgevoel

Een voorwaarde voor een goede sfeer, waarin mensen die elkaar niet of minder goed kennen zich openstellen, is saamhorigheidsgevoel. Overeenkomsten scheppen dus een band. Verzin bijvoorbeeld een thema, of laat iedereen zich verkleden. Het kan natuurlijk ook subtieler. Iedereen in het wit, of een Hawaiiaans feest met palmbomen, bloemenkettingen en Hawaiaanse kleding. Heel belangrijk: als je het doet, doe het dan vol overtuiging: zorg voor Hawaiiaanse decoratie, een tikibar en voldoende pina colada cocktails.

 

3. Maak sfeer

Sommige feesten hebben sfeer, andere niet. Maar wat is sfeer en hoe krijg je het op je feest? Sfeer is een stemming die ontstaat onder bepaalde omstandigheden. Alle omstandigheden die de zintuigen prikkelen, kunnen de sfeer beïnvloeden. Muziek is super belangrijk voor een goede sfeer. Het beïnvloedt en geeft toegang tot onze emoties. Je hebt met muziek een machtig instrument in handen: het kan mensen rustig maken, of juist leven in de brouwerij brengen.

 

4. Zorg voor dynamiek

Zitfeestjes: het zijn geen evenementen die men onthoudt. Hoe voorkom je statische, opgeprikte toestanden? Zorg dat mensen blijven bewegen, creëer dynamiek. Maak een plek waar drankjes gepakt kunnen worden, en zet aan de andere kant van de ruimte een tafel met eten. Zo voorkom je dat de ruimte leeg blijft, terwijl op één plek een opstopping ontstaat. Een feest waar uitbundig wordt gedanst, is meestal goed. Waarom? Beweging zorgt voor ontspanning!

 

5. Hou rekening met sociale angst

Feestjes zijn bij uitstek gelegenheden waar mensen zich ongemakkelijk, onhandig en opgefokt kunnen voelen. Bewust zijn van jezelf is dodelijk voor ontspanning. Zie ik er wel leuk uit? Gedraag ik me goed? Help de gasten een handje door ze bijvoorbeeld een drankje aan te bieden bij binnenkomst zodat ze iets in handen hebben. Zo zijn ze ook gelijk voorzien van een alcoholische versnapering.


kasteel de Hooge Vuursche

Tijd voor een zakelijk feest met uw collega’s?

Wij hebben een aantrekkelijk all-in arrangement voor u! Sfeervolle locatie, aankleding, eten, drinken en topservice voor een scherpe prijs. Het enige wat u nog hoeft te regelen is een band, DJ of ander entertainment.

De kosten voor dit 6 uur all-in diner- en feestarrangement is € 99,50 p.p. excl. BTW.

Meer informatie over het feestarrangement

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x