EvenementOrganiseren.nl

Klassieke grandeur gecombineerd met moderne, industriële architectuur

Stadsschouwburg &Philharmonie Haarlem

Vraag informatie op

Stadsschouwburg &Philharmonie Haarlem

Klassieke grandeur gecombineerd met moderne, industriële architectuur
De Philharmonie is een prachtig 19e-eeuws concertgebouw, waarin de klassieke grandeur met hoge plafonds en kroonluchters op subtiele wijze is gecombineerd met moderne, industriële architectuur.

Grote capaciteit tot ruim 4.000 personen

De Philharmonie beschikt over 8 zalen, 2 ruime foyers en biedt een maximale capaciteit van 3.500 personen. We hebben de meest geavanceerde audiovisuele middelen en licht- & geluidstechniek in huis en bieden (gratis) WiFi door het hele gebouw.
De aangrenzende Toneelschuur biedt de mogelijkheid om de Philharmonie uit te breiden met 6 extra zalen (met een extra capaciteit tot 680 personen), waardoor we in totaal 4.190 personen kunnen herbergen.

Multi flexibele locatie

Het pronkstuk in de klassieke concertzaal in de Philharmonie, is het 19e-eeuws Cavaillé-Collorgel met zijn 4.000 pijpen. Deze grote zaal is multi-inzetbaar met een flexibel stoelenplan en een beweegbare vloer. Elke denkbare zaalopstelling is mogelijk: van een debat of vergadering, een podium of catwalk midden in de zaal tot een groot congres. De ideale plek voor congressen, galadiners en beurzen.

 

De Stadsschouwburg en de Philharmonie bieden naast evenementen op maat, ook vergaderarrangementen tot 100 personen. Al voor € 52 per persoon heeft u een compleet verzorgd arrangement!  In de prijs inbegrepen zijn het gebruik van drie extra subruimtes (inclusief ‘plug en play’ AV-pakket). Het is een flexibel in te zetten arrangement voor een vaste prijs.

 

Nieuw meubilair

Samen met en naar een idee van de architect van de Philharmonie, Frits van Dongen, en zijn bedrijf Van Dongen-Koschuch, is het concept ‘Philharmonie as platform for Dutch Design’ ontwikkeld. Dit plan combineert de moderne en historische architectuur van het gebouw met een collectie meubels gemaakt door Nederlandse ontwerpers. De ontwerpers hebben hiermee een platform om hun werk te exposeren en te verkopen. De foyers krijgen in ruil hiervoor duurzame, functionele en comfortabele meubels en een intieme en 'state of the art' uitstraling.

 

Bereikbaarheid

Door de centrale ligging van Haarlem in de Randstad, regio Schiphol-Amsterdam, is de Philharmonie uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. In Haarlem zijn ruim 1.700 parkeerplaatsen op 10 minuten loopafstand. Parkeergarage De Appelaar bevindt zich zelfs onder de Philharmonie. Het centraal station van Haarlem is op 10 minuten loopafstand.

 

Wij helpen u graag

Voor informatie over beschikbare data, ruimtes en voorzieningen nodigen wij u graag uit voor een rondleiding. Zowel in de Philharmonie als in de Stadsschouwburg leveren wij voor ieder evenement maatwerk; flexibiliteit en improvisatie zijn immers onlosmakelijk verbonden aan het theatervak.

Activiteiten

Stadsschouwburg &Philharmonie Haarlem bevindt zich in de rubriek Schouwburgen en theaters.

Locatie/omgeving


Reviews

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x