EvenementOrganiseren.nl

Kenniscentrum Evenementenveiligheid (KCEV)

KCEV

Vraag informatie op

KCEV

Bij het organiseren van (grootschalige) evenementen komen op het gebied van veiligheid uiteenlopende onderwerpen bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan de maximale bezoekerscapaciteit van het evenement, de bereikbaarheid van het evenement, hoe ontruiming gerealiseerd kan worden of zelfs hoe te handelen met dreiging van terroristische activiteiten.

Het is van groot belang dat het voor u als evenementenorganisator duidelijk is welke stappen er genomen moeten worden ter bevordering van de veiligheid (randvoorwaarde) op uw evenement. Veiligheid is immers niet enkel het inzetten van beveiligingsmedewerkers. Om de veiligheid van evenementen te bevorderen zet het KCEV in op het centraliseren van kennis en deskundigheid. We verzamelen, onderzoeken, begeleiden en adviseren over vraagstukken op het gebied van evenementenveiligheid en delen deze kennis met overheden, hulpverleningsdiensten en evenementenorganisatoren zoals u. Daarnaast spelen we een verbindende rol tussen deze partijen, die ieder hun eigen verantwoordelijkheid hebben. 

Heeft u het druk met de organisatie van uw evenement, maar blijven er vraagstukken liggen omtrent de optimalisatie van veiligheid tijdens het evenement? Dan kunt u bij ons terecht voor onafhankelijk en deskundig advies, trajectbegeleiding  en opleidingen. Zo zijn er onder meer opleidingen op het gebied van mobiliteit en evenementenbeveiliging. Daarnaast kunt u in de online kennisbank terecht voor informatie met betrekking tot crowd management, crisismanagement, evenementenbeveiliging, evenementenvergunning, risicoanalyses, verkeer en vervoer en actuele thema’s. En heeft u een prangende vraag? U kunt ons gewoon bellen en krijgt direct antwoord zolang het gaat om parate kennis. 

Activiteiten

KCEV bevindt zich in de rubrieken Vervoer & verkeer, veiligheid, Verkeer en crowd management.

Locatie/omgeving


Reviews

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x