EvenementOrganiseren.nl

Zeven tips voor meer beleving op de beursvloer

Beurzen zijn saai. Een boude stelling? Misschien, maar nog niet zo lang geleden waren beurzen vooral lange gangpaden met bedrijven, die bezoekers pennen en kladblokjes aanbieden. Gelukkig is er wel wat aan het veranderen. Er komt meer beleving, meer experience op de beursvloer. Wij geven je zeven tips 'to spice up' jouw beursvloer.

De eerste tip gaat over het ontwerp van de beursvloer. Durf die oersaaie gangpaden eens los te laten en ontwerp iets anders, waardoor gelijk ook de sfeer verandert. Hou daarbij wel rekening dat een duidelijke indeling en een heldere routing van cruciaal belang is voor de beleving van de bezoeker. Raakt hij of zij letterlijk of figuurlijk de weg kwijt, dan ben je je doel voorbij geschoten.

De wereld is aan het veranderen. Virtual reality, augmented reality kunnen eenvoudig en functioneel worden ingezet om de bezoekers een experience te bieden. En folders en brochures hebben al lang plaats gemaakt voor apps en andere digitale vormen. Is het niet vanuit het oogpunt van gemak, dan toch zeker vanuit het oogpunt van duurzaamheid.

Kennissessies

Tip 3 betreft het aanbieden van korte kennissessies. Een beurs is bij uitstek een plek waar bezoekers ook komen om bijgepraat te worden over trends en ontwikkelingen. Zorg ervoor dat er workshops en kennissessies zijn, die bezoekers op een enerverende wijze op de hoogte brengen van het laatste nieuws op hun vakgebied.

Eten en drinken doen we allemaal. Tip 4 is om van het saaie broodje, glaasje melk of jus d'orange een experience te maken.  Durf te verrassen met bijzondere gerechten, hapjes en drankjes. En dan komen we gelijk op tip 5. Zorg voor loungeplekken waar mensen elkaar - juist tijdens het eten - kunnen ontmoeten, waar ze ontspannen een praatje kunnen aanknopen en kunnen netwerken. 

Podcast

Tip 6 betreft entertainment. Zorg op gezette tijden voor reuring. Dat kan op tal van manieren. Denk aan een beroemdheid binnen het vakgebied die zijn opwachting maakt en een demo of optreden geeft. Een muzikaal optreden ligt natuurlijk voor de hand, maar ook een live-podcast kan voor leven in de brouwerij zorgen.

Tip 7 is misschien wel de belangrijkste voor een succesvolle beurs. Dat doe je door de hiervoor genoemde tips te verbinden in een totaalconcept. Denk goed na over de totale uitstraling van jouw event, anders loop je het risico dat de onderdelen als los zand aan elkaar hangen en het een ratjetoe van activiteiten wordt. Zorg ervoor dat een heldere huisstijl de verschillende onderdelen verbindt. Zorg er ook voor dat de onderdelen goed op elkaar aansluiten en altijd in de geest van de beurs zijn. 

Vind je dit interessant? Lees dan zeker ook het artikel: Alles over Beurzen: Van Gangpaden naar totaalconcept.

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x