EvenementOrganiseren.nl

Waarom sinterklaas de perfecte eventplanner is

Naast alle écht waardevolle content op EvenementOrganiseren.nl is het af en toe tijd om de kunst af te kijken bij een minder voor de hand liggende eventprofessional. Wat kunnen we nou leren van de Goedheiligman? Een beetje verlichting in deze drukke periode van het jaar.

Voor de hand liggend is natuurlijk de goede voorbereiding waarbij er het hele jaar naar 1 moment, 1 avond wordt toegeleefd. Met de nodige hulp wordt er alsmaar harder gewerkt wanneer het ‘evenement’ nadert.

Laten we eens bekijken welke kenmerken Sinterklaas tot de ultieme evenementenplanner maken.


1.  Beschik over de mogelijkheid om op meerdere plaatsen tegelijk te zijn
Het lijkt wetenschappelijk onmogelijk dat zoveel woningen op 1 avond worden aangedaan.  Net als de Goedheiligman hebben evenementenplanners verbazingwekkende multitasking-mogelijkheden en hebben ze een bijna bovennatuurlijk vermogen om veel verschillende dingen tegelijk aan te kunnen.
 


2. Niet chagrijnig te krijgen
Geschenken in één nacht bezorgen aan het hele land is hard werken. Dan houden we nog niet eens rekening met de vele weken van planning voorafgaande aan het evenement. Klagen of mopperen komt ook bij de eventmanager niet in de vocabulaire voor. De echte eventplanners beschikken net zo goed over deze eigenschap, een belangrijke eigenschap. Evenementen plannen is één van de meest stressvolle banen die je kan hebben. Strakke deadlines, honderden details om te beheren en te organiseren en zelden verloopt alles soepel. Evenals Sinterklaas, hebben evenementplanners het indrukwekkende vermogen om lange dagen en nachten te werken, storingen en deadlines te verwerken en toch nog te glimlachen, hulde!
Deze stress voorkomen? Overweeg dan een evenementenbureau in te schakelen.


3.  Werkt nooit alleen
Het werk van Sinterklaas zou bijna onmogelijk zijn, zonder een team van pieten die hem ondersteunen. De master-evenementenplanner weet ook dat hij/zij het niet alleen kan. Werk samen en delegeer taken waar nodig. Alleen ga je sneller, samen kom je verder!
 

4. Nooit te laat
Nog nooit hebben kinderen een briefje ontvangen met de tekst; 'Sorry, in verband met drukte ontvang je jouw cadeautje later.' Sinterklaas en zijn pieten zijn nooit te laat. Op het moment suprême moet altijd gepresteerd worden. Dit is voor de evenementenbranche ontzettend herkenbaar. Zijn alle gasten gearriveerd? Dan is het showtime!


5. Origineel en herkenbaar
Ik daag je uit om een man in een rood gewaad met een witte baard te denken en niet aan sinterklaas te denken. Dat is onmogelijk. Het ‘merk’ Sinterklaas is uniek en direct herkenbaar.  Eventmanagers begrijpen het belang van het creëren van een merk dat aantrekkelijk en origineel is. Ze zijn niet bang om zich te onderscheiden van de massa, in feite kennen ze de waarde van onderscheidend zijn. Ze weten ook dat een merk meer is dan een logo. Ze weten dat het omvat hoe je eruit ziet, hoe je spreekt, wat je waarden zijn, wat mensen over je zeggen en hoe je andere mensen behandelt.

 

6. Creëert magie en verwondering
Laten we eerlijk zijn, er zijn eenvoudigere manieren om geschenken te bezorgen dan op een paard over de daken lopen. Het is echter moeilijk een manier te bedenken die hetzelfde gevoel van magie en verwondering heeft.    Evenementenplanners weten dat het niet is wat je doet, maar hoe je het doet, het meest belangrijk is. Een evenement is niet alleen een line-up van presentatoren, het totaalplaatje moet indruk maken. Het moet het publiek verrassen en verrukken, anders kunnen mensen net zo goed thuis blijven en er online over lezen.

 

Evenals Sinterklaas voegen evenementenplanners dat element van magie toe waardoor mensen terug blijven komen voor meer.

Bovenstaande content is afkomstig van de contentpartner van EvenementOrganiseren.nl:  EventMB.com 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x