EvenementOrganiseren.nl

Waarom je ‘graphic recording’ op jouw evenement toe moet passen.

‘Graphic recording’, ook wel visuele verslaglegging genoemd, wint ook in Nederland aan populariteit. En dat is niet verwonderlijk, want graphic recording is een goede manier om ervoor te zorgen dat je evenement niet meer vergeten wordt.

Waarom visuele verslaglegging?

Betrek en enthousiasmeer je bezoekers door jouw evenement live getekend vast te laten leggen. Een unieke manier om jouw event in beeld te brengen én langer de herinnering levend te houden.

Er zijn een paar goede redenen om dit ook op jouw event toe te passen:

  • Beelden helpen mensen denken. Een verslag in beeld maakt het gemakkelijker om (letterlijk) ‘the bigger picture’ te zien. Dit stimuleert het leggen van verbanden en het herkennen van patronen.
  • Tweederde van de mensheid leert in beelden.
  • Een beeld toevoegen aan tekst of geluid verhoogt de mate van herinnering met 40%.

Deelnemers herinneren zich niet alleen het event beter, maar ze voelen er zich door de visuele verslaglegging ook meer bij betrokken. Wellicht hebben ze zelfs meegedaan aan een debat, of een activiteit gedurende het event en is hun inbreng in beeld vastgelegd. Deze betrokkenheid betaalt zich vooral uit in de huidige tijd: de tijd van social media .

 

Social media

Een ‘graphic recording’ ziet er aantrekkelijk uit, bezoekers zien het live tot stand komen, kunnen het fotograferen en delen op social media. Iedere deelnemer wordt zo een ambassadeur van het event of de meeting. Zéker als je de ‘graphic recording’ later als organisator nog een keer deelt of publiceert.

 

Hoe werkt visuele verslaggeving?

Er zijn verschillende manieren waarop een evenement visueel kan worden vastgelegd, bijvoorbeeld op een groot vel papier of op foamboards. Als ‘graphic recorder’ teken ik dan live direct met stift mee. Later kan de recording dan eventueel nog digitaal worden gemaakt en verwerkt in bijvoorbeeld presentaties binnen jouw bedrijf. Ik kan ook direct digitaal verslag leggen op een tekencomputer, al dan niet direct live geprojecteerd met een beamer. De mogelijkheden zijn op vele wijzen creatief in te zetten, afhankelijk van jouw wensen.

Verschillende facetten van jouw evenement kunnen worden vastgelegd door middel van ‘graphic recording’, denk aan sprekers, activiteiten, presentaties, debatten. Ook als dit meer complexe onderwerpen omvat. De zorgvuldig samengestelde content wordt hiermee nog op een andere manier aan de bezoekers aangeboden. En dat blijft niet alleen bij de inhoud, ook de energie, de kennis, de ideeën en de sfeer van het evenement worden weergegeven in het visuele verslag. Het stimuleren van een gebeurtenis met ‘graphic recording’ is slim: het maakt je gesproken woorden krachtig, deelbaar, en oneindig onvergetelijk.

Visuele verslaglegging maakt lezingen, evenementen en presentaties memorabel, fascinerend en helder! Pas daarom ‘graphic recording’ toe op jouw volgende event. Kijk voor meer informatie op www.guerain.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x