EvenementOrganiseren.nl

Waarom grote merken voor satelliet evenementen kiezen

Satellietevenementen: kleinschalige, geregionaliseerde live-evenementen waarbij merken klanten uitnodigen om elkaar persoonlijk te ontmoeten en een mix van live en virtuele evenementcontent zoals keynotes en educatieve sessies in realtime te ervaren. Hoe ziet dit er in de praktijk uit?

Als potentiële klanten en bezoekers niet naar het grote evenement kunnen komen, of willen genieten van het gezelschap van hun leeftijdsgenoten terwijl ze naar een virtueel evenement op het grote scherm kijken, is een satellietevenement misschien wel de oplossing. Deze afgelegen evenementen zijn steeds populairder. Het is wel vereist dat op elke locatie kwalitatieve techniek aanwezig is. Neem hiervoor een goede techniekleverancier aan de hand of maak gebruik van de in-house techniek van de eventlocaties. 

 

Live op 1 locatie met verbinding naar 50 eventlocaties
In Nederland is de opzet van The Experience Conference dit jaar als 'satellite edition' opgezet.  Op 10 september 2020 werd dit evenement, dat vanuit de brancheorganisatie voor de evenementenbranche, IDEA georganiseerd. Zij kozen ervoor om op meerdere locaties in het land live uit te zenden. In de eventlocatie SugarCity  werd de show live uitgezonden en op maar liefst vijftig locaties van IDEA-bureaus. Daar waren leden en hun relaties uitgenodigd om het evenement samen live te ervaren. Een mooi voorbeeld van samenkomen in de nieuwe stijl. 

Kijk hier de livestream van het evenement terug:

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x