EvenementOrganiseren.nl

Vijf redenen om te kiezen voor Brussel

Evenement organiseren? Incentive reis? Dan is Brussel zo gek nog niet. De Belgische hoofdstad heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld en is in meerdere opzichten het bruisende hart van Europa. EvenementOrganiseren.nl zet vijf redenen op een rij waarom Brussel de perfecte destinatie is.

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Ja ook Brussel heeft geleden onder de pandemie. Maar de stad heeft deze periode vooral aangegrepen om  te bouwen en te ontwikkelen. Nu is Belgische hoofdstad weer helemaal top-of-the-bill. Er zijn talloze redenen om te kiezen voor Brussel als destinatie. EvenementOrganiseren maakte een kleine bloemlezing.

1. Bourgondische hoofdstad

Wie aan Brussel denkt, denkt aan lekker eten en drinken. De stad is wereldberoemd. En niet alleen vanwege de diverse sterrenrestaurants. Er is voor ieder wat wils. Of je nu kiest voor vegan of ouderwets Bourgonisch: Brussel heeft het.
En wat te denken van de Belgische biercultuur. Die is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Nergens smaakt je Belgische Blond, Dubbel of Tripel beter dan op de terras in Brussel. En hou je van chocolade? Dan is Brussel een waare Walhalla.

2. Grote verscheidenheid aan locaties

Of je nu een symposium organiseert met duizenden deelnemers of een meeting met vijftien gasten. Brussel biedt volop keuze voor elk event. "Veel venues hebben de coronaperiode aangegrepen om te verbouwen en te moderniseren. Er is een enorme slag geslagen", aldus Helene Visser van VisitBrussels. Alle gasten kunnen worden ondergebracht in kleine en grote hotels. Er is altijd wel een hotel in de buurt van de venue. 

3. Duurzaamheid

Bij al die ontwikkelingen heeft Brussel bij alles oog voor duurzaamheid. Dat is natuurlijk een heel breed begrip en gaat van het actief tegengaan van waste tijdens zakelijke evenementen tot energiebesparende maatregelen en van het gebruik van duurzame materialen bij verbouwingen tot het opwekken van duurzame energie en terugdringen van watergebruik. 

4. Bereikbaarheid

Mooi als een stad alle faciliteiten biedt, maar dan moeten de gasten er wel kunnen komen. Ook hier heeft Brussel grote stappen gezet. Met Zaventem heeft Brussel een uitstekend vliegveld tot z'n beschikking. Ook met de trein is Brussel prima te bereiken, zo ook met de ICE en TGV. En uiteraard leiden veel (autosnel)wegen naar de vele goed bereikbare hotels en venues in de stad.

5. Buzz

Brussel heeft 'de buzz', Brussel bruist tot in de diepste haarvaten. Dat proef je in alles als je de stad bezoekt. 

Tour & Taxis is exemplarisch voor het bruisende Brussel van nu. Tour & Taxis, gelegen aan het kanaal, is een voormalig industrieterrein met een enorme omvang en indrukwekkende architectuur bovendien. Die plek is omgetoverd tot een plaats waar leven, cultuur en evenementen op een duurzame manier samenvloeien. In de voormalige opslagplaats op dit terrein worden steeds exposities gehouden en in de Gare Maritime Food Markets kun je geieten van fantastische creaties van tien Brusselse chefs.

Cool zijn ook de vele dakterrassen, die je vindt op tal van locaties in de stad. De rooftopbars bieden prachtig uitzicht over de stad, maar toch vooral ideale mogelijkheden voor besloten events en bijeenkomsten op bijzondere locaties. 

De Europese wijk in Brussel geldt al jaren als een trekpleister. En wat te zeggen over het gezellige centrum waren heden en een zeer rijk verleden hand in hand gaan. 

Visit Brussels

Om al die innovaties en ontwikkelingen in Brussel nog eens te onderstrepen heeft Visit Brussels een nieuw beeldmerk. Dat ga je vanaf nu op steeds meer plekken tegenkomen. Wil je meer weten over de mogelijkheden die Brussel jou kan bieden? Neem dan contact op met Helene Visser van Visit Brussels, tel. 06-20544392 of mail naar h.visser@visitbrussels.be.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x