EvenementOrganiseren.nl

Vier gouden tips voor een duurzamer event

Maximale indruk met een minimale footprint, dat is de insteek van de locaties van Next Venue. De locatie- en eventexperts van Next Venue komen in hun online magazine met 4 eenvoudig toepasbare tips voor een duurzamer evenement:

Vier tips voor een duurzamer evenement van Next Venue:

1. Minimaliseer de footprint van jouw event

2. Kies voor openbaar vervoer als standaard 

3. Voer een effectief no-show beleid 

4. Duurzame energie en van papier naar digitaal.

 

  • Tip1 voor een duurzamer event:

Minimaliseer de footprint van jouw event!

Je wilt een evenement dat maximaal indruk maakt op je gasten, maar minimale impact heeft op het milieu? Met deze tips ga je voor een zo laag mogelijke footprint! Laten we maar eens beginnen met bewuste keuzes als het gaat om eten en drinken.

Bewuste foodkeuzes
Met wat je serveert kun je een stevig statement maken. Vraag bijvoorbeeld om een cateringvoorstel met biologische en seizoensproducten van lokale leveranciers. Geen vlees? Kraanwater in plaats van water uit een flesje? Ook dat scheelt fors in je footprint.

Lokale leveranciers
Je beperkt de footprint van je evenement door samen te werken met lokale leveranciers. Daarom wordt onze catering verzorgd door Neder Groep: lekker en lokaal eten met producten die direct van het land komen. Dat is beter voor de consument, beter voor het milieu, beter voor de boer én onze gasten. Omdat we rechtstreeks van het land werken, sparen we veel kosten uit. Zo krijgt de boer een eerlijke prijs en is onze catering betaalbaar.

 

  • Tip 2 voor een duurzamer event:

Kies voor het openbaar vervoer als de standaard

Zorg dat jouw evenementenlocatie eenvoudig te bereiken is met het openbaar vervoer. Met wat praktische informatie over hoe met het OV bij het event en de locatie te komen, haal je drempels weg bij jouw bezoekers en zal het OV-gebruik toenemen. 

Openbaar vervoer stimuleren
Stimuleer dat gasten met het openbaar vervoer komen. Als de bezoekers van jouw event de trein pakken, bedraagt de CO2-uitstoot van hun reis maar 30 gram per kilometer. Voor een gemiddelde auto is dat 133 gram per kilometer. Tel uit je milieuwinst!

Met de trein ipv de auto? Dat scheelt 100 gram CO2  per kilometer, per bezoeker

 

 

  • Tip 3 voor een duurzamer evenement:

Voer een slim en effectief no-show beleid

Bij zakelijke evenementen komt gemiddeld 10 tot 30 procent van de gasten niet opdagen, zonder dit tijdig te melden. Dat is de zogeheten no-show en dat is desastreus voor jouw footprint, waste en overbodige inhuur. 

Voor de no-show'ers staan wel hapjes, drankjes of zelfs complete lunches of diners klaar. Een actief no-showbeleid vermindert voedselverspilling. Een aantal tips om de no show zo laag mogelijk te maken? Persoonlijk contact. Bevestig iedere aanmelding. Maak het simpel om de dagen voor het event af te melden. Laat zien wat no show voor waste met zich meebrengt. En de belangrijkste: zorg dat het event zo goed is, dat niemand het in zijn of haar hoofd haalt om niet te komen...

Nice to know: 
Bij Next Venue-locaties mag je voedsel dat overblijft meenemen.

 

  • Tip 4 voor een duurzamer evenement

Duurzame energie en van papier naar digitaal

Geen bedrijf of organisatie die zelf niet bezig zijn met duurzaamheid en het nadenken over effectievere inzet van middelen. Daar is Next Venue ook in meegegaan. Zo is duurzame energie en digitaal in plaats van papier de standaard.

Duurzame energie
Wat ook helpt: een locatie die bewust omgaat met energie. Wist je dat alle Next Venue-locaties een energieprogramma volgt? Zo liggen er zonnepanelen op De Werelt en de Midden Nederland Hallen en wordt bijvoorbeeld de temperatuur in de Midden Nederland Hallen geregeld met bodemwarmte.

Digital only
Online tickets, digitale uitnodigingen, het programma in een app of op schermen: dat scheelt heel veel gekapte bomen.

 

Bekijk het online magazine door op onderstaande cover te klikken:

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x