EvenementOrganiseren.nl

Verhuurland in beweging: Hergebruikt plastic krijgt tweede leven als meubels

Door JMT
Als bedrijf kunt u er eigenlijk niet om heen: maatschappelijke betrokkenheid. JMT, expert als het gaat om rental furniture, ging een samenwerkingsverband aan met ‘plastic fishing company’ Plastic Whale en kantoormeubelfabrikant Vepa.

JMT zal de distributie van het verhuurmeubilair in Europa gaan verzorgen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij dit bedrijf uit Dinteloord hoog in het vaandel. Toen ze de kans zagen om 'Launching Partner' te worden van Plastic Whale Circular Furniture grepen ze die direct. Het in Amsterdam gevestigde en door Marius Smit opgerichte Plastic Whale heeft samen met Vepa een uniek meubelconcept op de wereld gezet: design meubilair gemaakt van gerecycled plastic, opgevist uit de grachten van Amsterdam.

Plastic Wale creëren economische waarde uit plastic afval met de betrokkenheid van zoveel mogelijk mensen. "Het opgeviste plastic mag de naam afval niet meer hebben. Janwillem de Kam van ‘furniture factory’ Vepa zegt: "Het is een waardevolle grondstof die heel goed past binnen het circulaire productieproces van kantoormeubilair. We voegen waarde toe en zorgen ervoor dat vorm en functie aansluit bij de wensen van onze klanten"  vertelt initiatiefnemer Marius Smit.

Grote impact
Janwillem de Kam ziet in JMT als Launching Partner een krachtige partij om zowel de boodschap uit te dragen, als de meubelen via het verhuur kanaal van JMT onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. De collectie van Plastic Whale en Vepa gaat in de loop van 2019 een vlucht nemen. De items die geschikt blijken voor de verhuur, gaan onderdeel worden van de vaste collectie van JMT en zullen aangeboden worden via de JMT vestigingen in Nederland, Spanje, België, Frankrijk en Duitsland. Naast het design, zijn eigenschappen als grootte, gewicht en bijvoorbeeld stapelbaarheid belangrijk in de overweging. Een duurzaam geproduceerd meubelstuk is in de verhuur pas echt duurzaam als het ook duurzaam te vervoeren is. "Op deze manier mogen bijdragen aan duurzaamheid werkt aanstekelijk. Dat geldt zeker voor onze collega-vestigingen, maar wij rekenen erop dat ook onze klanten het idee omarmen en samen met ons de plastic soep te lijf zullen gaan!", aldus Jean-Pierre Brouwers, algemeen directeur JMT.
 



 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x