EvenementOrganiseren.nl

Vergroot de impact van het eindejaars evenement

Vaak wordt een eindejaar evenement enkel aangegrepen om gezamenlijk het jaar af te ronden. Een evenement dat nog vaak enkel voor eigen personeel wordt georganiseerd. Nog steeds wordt dit evenement ten onrechte als een op zich zelf staand evenement gezien. Terwijl dit een evenement is waar meer uitgehaald zou kunnen worden..

In dit artikel zetten wij een aantal tips op een rij, hoe kun je meer impact creëren met jouw eindejaar evenement?  Wij pleiten vanuit EvenementOrganiseren.nl en EventBranche.nl voor evenementen met een doel en dat geldt ook voor de eindejaar evenementen.



Verleng het momentum


Een perfect voorbeeld van een evenement waarbij er naast het event zelf ook een traject was uitgestippeld is het evenement van C&A. Zij wonnen het hun personeelsevenement een Gouden Giraffe Event Award, de awards voor de beste evenementen van Nederland. Zij grepen hun interne personeelsevenement aan om het verleden te vieren en de toekomst te verrijken met een programma waarbij team en trots centraal moesten staan. De medewerkers in elk filiaal werd gevraagd voorafgaande aan het evenement na te denken over hun eigen visie op de toekomst van de keten. Deze ideeën werden tijdens het evenement gepitched en gedurende het avondprogramma werd de winnaar van het beste idee bekend gemaakt. De directie beloofde de medewerkers uitvoerig naar alle ideeën te kijken en ook echt aan de slag te gaan met de ideeën. De avond werd afgesloten met een groot feest.







Stimuleer creativiteit


Een informele en ontspannen setting kan een kan ruimte bieden voor creativiteit. Vraag de werknemers bijvoorbeeld gedurende deze avond om kort te brainstormen over verschillende onderwerpen. Nu ze los zijn van de standaard werkomgeving kan creativiteit makkelijker aangewakkerd worden. Gegarandeerd komen er andere ideeën op tafel dan tijdens de wekelijkse vergadering op maandagochtend. Zorg er wel voor dat het een ‘fun-karakter’ behoudt en dat het niet te zwaar wordt. Zo kun je als organisatie snel en laagdrempelig ideeen bij jouw werknemers weghalen.
Op zoek naar meer inspiratie voor het creëren van interactie op jouw evenement? 

 


Ga voor een wij-gevoel


Grijp het moment aan om trots uit te spreken. Juist door te focussen op wat goed gaat en nog beter kan, kan het bedrijf en ook de individuen zich ontwikkelen.  Eindejaar evenementen zijn de perfecte gelegenheid om je medewerkers in de watten te leggen, ze te bedanken of een behaalde doelstelling te vieren.



Maak het evenement memorabel


In het artikel 7 tips om van jouw eindejaarsevent een succes te maken nam evenementenbureau XSAGA ons eerder al mee in het belang van de impact van een evenement. Want wat je ook voor event organiseert. Groot of klein. Inhoudelijk met een plenair programma of gewoon een leuke borrel. Je doel moet altijd zijn dat je op een of andere manier impact creëert. Dat je iets memorabels toevoegt. Wat wil je dat mensen onthouden? Wat wil je dat de gasten thuis gaan vertellen? Dat kan een bepaald thema zijn, een geweldige speech, superlekker eten of een mooie act.  Als het maar iets is wat langer in het hoofd blijft.
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x