EvenementOrganiseren.nl

Uw locatie van standaard naar spectaculair

Eerder deelden wij met u al 6 manieren om uw evenementenlocatie te transformeren. Nu geven wij u nog eens 5 tips om een twist te geven aan uw locatie. De één met nagenoeg geen extra kosten en de ander met een groter kostenplaatje. Slimme evenementenplanners transformeren op onbeschrijflijke manieren ruimtes met behulp van AV en andere "magische" methoden.

7. Projection Mapping

Projectie mapping zorgt voor het echte Wauw-moment, de mogelijkheden met deze toepassing zijn eindeloos. Projectie mapping is vergelijkbaar met videomapping en ruimtelijke augmented reality, het is een projectietechnologie die wordt gebruikt om te projecteren op objecten. Dit is vaak geen gewone wand maar dit kan ook de buitenkant van pand zijn.  Waarom is dit spectaculair? Omdat het een saaie muur tot Buckingham Palace kan transformeren maar het kan ook een standaard interieur omtoveren tot een ruimtevaartuig . Zie je locatie als een leeg canvas. Ontwerpers gaan aan de slag om uw wensen werkelijkheid te maken. Als je het kunt bedenken dan kan het ook gemaakt worden.


Zie hier een voorbeeld van Projection Mapping on National Museum of Art Bucharest - Spotlight Festival 2017?



8. LED-videomuren

Als je een andere plaats of tijd wilt vastleggen, kan een LED-videomuur een prachtig landschap creëren. Wil je dineren op het strand? Een videomuur kan uw publiek het gevoel geven dat ze uitzicht op de oceaan hebben. Deze projecties, die zo groot kunnen zijn dat ze de wand vullen van vloer tot plafond, kunnen deelnemers het gevoel geven dat ze zich ergens anders dan uw locatie bevinden. LED-wanden zijn veelzijdig. Ze kunnen als achtergronden of als visuele ondersteuning dienen. Je kunt het gebruik ervan tijdens je evenement variëren.

 

 

9.  De lucht in

Een goedkopere oplossing om een spectaculaire ruimte te creëren is het gebruik van licht en materialen aan het plafond . Een ander gebruik: tuigage kan elk gebied transformeren in een magisch stadium, maar ook een plaats voor betere verlichting of ongelooflijke videomogelijkheden. Deze foto toont de verbluffende mogelijkheden die er zijn, zelfs van eenvoudige tuigage. 9. Zachte verlichting Terwijl dramatische verlichting alles draait om het creëren van een schokkend effect, niet op een slechte manier, gaat het bij een zachte bliksemschicht over het creëren van een stemming. Populaire soorten zachte verlichting die een ruimte kunnen transformeren zijn: kaarslicht tekenreeks / sprookjes lantaarns right fakkels vuurkorven open vuur koken (maar eerst veiligheid, onthoud) Hot trend: verlichte balk. Een ander type zachte verlichting is het verlichten van bevroren oppervlakken om een ??ijspaleiseffect te creëren. Een plek die populair is om dit te gebruiken is met een gemarkeerde balk. Het voegt interesse in de ruimte toe en helpt iedereen een uitweg te vinden uit een ongemakkelijk gesprek.

 

10. 3D kunstwerken 

Af en toe heb je het geluk zo een schildering tegen te komen. Bijvoorbeeld op straat, een schildering die 3D lijkt, vol ongeloof kijk je ineens in een ravijn of zie je olifant op je afkomen. Met het speciale ontwerp hou je het oog voor de gek. Bij het ontvangtst zou je zo een fotomoment kunnen creeëren door een droomwereld te laten tekenen waarin uw bedrijfsnaam is verwerkt.  Zorg ervoor dat je een hashtag op een bord in de buurt plaatst, zodat niemand het plezier van sociale media misloopt.


11. Niet groot maar intiem; nisjes

Als je een locatieruimte hebt die groot en onuitnodigend is, kun je de ruimte gezelliger maken door kleinere ruimtes in de grotere ruimte te maken. Dit kan eenvoudig worden bereikt door gebruik van stof of groenelementen bijvoorbeeld. Of door schermen, meubels of vloerkleden te plaatsen. Deze hoekjes/nisjes bieden de ideale plek weg van de drukte voor aanwezigen om te ontspannen en met elkaar in contact te komen.

Het verrassende aspect van hoekjes: hoewel over het algemeen hoekjes worden gezien als kleine, intieme ruimtes, hoeven ze dat niet te zijn. Bekijk deze ruimte in het grotere Dallas Cowboys Stadium. Zeker niet een klein gebied, maar het creëert een bestemming en een plaats die gescheiden is van de grotere ruimte zonder zich te krap te voelen.



Lees ook: Slimme manieren om uw evenementenlocatie te transformeren 

________________________________________________________________________________________________

12 Clever Ways AV Can Transform Your Event Venue first appeared on EventMB

EvenementOrganiseren.nl & EventBranche.nl is trots onderdeel van het EventMB-netwerk.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x