EvenementOrganiseren.nl

Uw event 06:00 uur in de ochtend. Maak kennis met dit nieuwe event: De Daybreaker

Dit feestelijke en sportieve feest aan het begin van de dag is overgewaaid vanuit Amerika. Het concept is ontstaan vanuit het geloof dat feesten gepaard gaat met creativiteit, verbondenheid & gezondheid. De oorsprong van deze early morning dance movement ligt in New York, sindsdien zijn dit soort alcoholvrije initiatieven in heel de USA terug te zien. In Nederland werd het concept dit jaar door de organisatoren van ADE al geadopteerd. Wat maakt een Daybreaker zo succesvol en voor welke doelgroep is dit geschikt?

Laten we ter inspiratie beginnen met een voorbeeld van de Amerikaanse initiatiefnemers van de Daybreaker.  In onderstaande video zie je het rooftop 'Whiteout in the cloud' Daybreaker feest. 

Daybreaker NYC - Whiteout in the Clouds from DAYBREAKER on Vimeo.

 

Voor wie?  Uw klanten aansporen aanwezig te zijn bij deze jumpstart van de dag om 06:00 uur zou nog wel eens een uitdaging kunen zijn. Des te geschikter is dit event voor uw personeel. Verplicht het niet om aanwezig te zijn want 'moeten' zorgt voor een negatieve associatie. Maak uw doelgroep zo enthousiast dat ze het niet willen missen en verbind eventueel aan de aanwezigheid.

Het tijdstip..  Bij de traditionele Daybreaker horen uw gasten om 06:00 uur binnen te zijn. U leest het goed. Wat is nou lekkerder dan gezamenlijk één keer in het jaar de dag voor dag en dauw te beginnen? Het zorgt voor verbondenheid, ook al doet iedereen de eerste 10 minuten een beklag over de korte nacht en de wallen. Maar hé, het was ook wel heel rustig op de weg en het was toch wel heel mooi om de zon op te zien komen. De duur? Het 'feest' duurt gebruikelijk rond de 2 uur. 

En dan? De feesten in Amerika beginnen meestal met een yoga/fitness-sessie, die vervolgens naadloos overgaat in een volwaardige rave met muziek, dj’s en healthy snacks. Live acts zorgen ervoor dat de energie hoog gehouden wordt, aldus Bedrock. Er ligt zelfs een wetenschappelijke onderbouwing ten grondslag aan dit concept. Zo komen er een aantal geluk hormonen vrij die perfect zijn voor het begin van uw dag, zoals Dopamine. Deze stof komt vrij als je actief beweegt. Serotonine, de stof die ervoor zorgt dat we ons verbonden voelen met de mensen om ons heen. Endorfine, een morfine-achtig hormoon, zorgt vervolgens voor het onderdrukken van pijn en is tevens verantwoordelijk voor het opwekken van positieve gevoelens. Een mix van stofjes die ervoor zorgt dat de dag op een goede manier gestart wordt. Vitaliteit Uw medewerkers stimuleren om te bewegen en sporten is altijd een goed idee. Maar uw CEO in de welbekende yoga-pose 'de bird in the basket'.. geen goed idee. Kies voor een sportles waar iedereen mee uit de voeten kan of bied twee lessen aan. Het is de bedoeling om met deze les langzaam het energielevel op te krikken om vervolgens het volume een tandje harder te zetten en allemaal in beweging te komen. Een 'dansfeest' is voor veel bedrijven wellicht te ver uit de comfortzone zo vroeg in de ochtend. Kies uw eigen variatie. Kies voor live muziek en een lopend buffet. Of zet her en der statafels neer waar de 'niet-dansers'  achter plaats kunnen nemen. Komt het niet echt op gang? Forceer het niet door te verplichten dat er gedanst moet worden maar creëer interactie door te vragen om verzoeknummertjes of doe een korte quiz om voor actie te zorgen. 

De energie boost door middel van catering.  Tijdens dit evenement worden alleen gezonde drankjes geserveerd en geen alcoholische drankjes zoals je bij een feest verwacht. Ga voor een bijzonder drankje, trigger de creativiteit met een gembershot of serveer meerdere smoothies met groentes. Ook een goed idee: écht goede koffie serveren, dit blijft toch voor veel mensen de beste manier om op gang te komen.  Qua hapjes; denk gezond, lekker en creatief. 

2 uur later.. De Daybreaker is aan zijn einde gekomenen, met frisse energie kan iedereen aan de werkdag beginnen. Logischerwijs wil iedereen even opfrissen, zorg ervoor dat deze faciliteiten aanwezig zijn. Vraag meteen hoe het ervoor staat met het energielevel van uw gasten, is deze hoger dan normaal? Top, doel bereikt! 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x