EvenementOrganiseren.nl

Trends voor zakelijke evenementen in 2020

EventBranche brengt jaarlijks een overzicht van alle trends voor het nieuwe jaar uit. De trends zijn dit jaar verdeeld in drie categorieën namelijk soorten events, de invulling van events en de technologische kansen. Maar liefst 20 kansen voor het nieuw jaar. Speciaal voor de bezoekers van EvenementOrganiseren.nl is het online magazine gratis te downloaden.


Alvast een vier kansen voor 2020 op een rij:

 

  • Het jaar van de massale Customer Experience

Al een aantal jaren is customer experience het modewoord voor iedere marketeer, maar nu wordt het serieuze business. En ontleed de term eerst maar eens: customer, klant, experience, beleving. Exact, de basis, het fundament van ons vak. Hoe dit in te vullen? Geef antwoord op de vraag hoe zorg ik voor de optimale beleving van mijn klant? Niet zijn of haar reis, maar zijn of haar merkbeleving. 


 

  • Inclusiviteit en diversiteit 

Om deze ontwikkeling kunnen we niet heen. Denk bij inclusiviteit aan toegankelijkheid voor minder validen, aan slimme concepten om op evenementen ook het maximale uit introverte mensen te halen, doventolken etc etc. Bij diversiteit ligt een even zo grote uitdaging. Hoe mooi en hoe prettig ook, maar de hostessen op jouw evenement kun ook een mooie afspiegeling zijn van de maatschappij.  Inclusiviteit en diversiteit zijn namelijk containerbegrippen die op veel verschillende manieren op evenementen een invulling kunnen krijgen. Denk aan de toegankelijkheid van minder validen, maar bijvoorbeeld ook de introverte eventgast. Download het dossier om te lezen hoe je om kan gaan met de diverse eventbezoeker.

 

  • Leren van betaalsystemen op festivals

Niet op elk evenement is er een betaalsysteem vereist. Is dit wel het geval? Dan kan de zakelijke evenementenbranche leren van festivals. Op festivals en publieksevenementen is het al de normaalste zaak van de wereld:  betalen  doe  je  met  je  'slimme'  polsbandje. Daar liggen ook voldoende kansen voor de zakelijke eventmarkt.  In  2020  krijg  je  vlak  voor  je  congres, samen met de event app op je telefoon, je toegangsbandje per post toegestuurd. De VIP's met een tegoed waar ze op het event bepaalde producten en services voor kunnen krijgen en afgesloten area's kunnen betreden. En ja, dat kan ook met eyetracking.

  • Drone shows

Als technologische ontwikkeling worden shows met drones benoemd. Een mooi voorbeeld hiervan zagen we tijdens de nieuwjaarviering in Shanghai in Oost-China. Bijna 2.000 drones verlichtten de Huangpu-rivier om het nieuwe jaar te verwelkomen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met een technisch producent.

 
Download het online dossier:

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x