EvenementOrganiseren.nl

Trends in partycatering

Catering op een evenement, eten en drinken rondom een congres, het mag niet onderschat worden. Ooit zei een eventprofessional: 'Het was het mooiste evenement ooit, met een groot effect, maar de koffie was lauw en het eten slecht, dus het was een slecht event.' Wie nog een stapje verder wil gaan, is de andere evenementen voor. Dus haak vandaag nog aan bij deze partycatering trends.

Foto Foodiebag: verdraaidgoed.nl

Trends en evenementen, vaak is het gewoon een vertaling wat we in het dagelijks leven zien. Zo zijn de biologische, veganistische en vegetarische restaurants booming. Daarbij is eten een veel belangrijker rol gaan spelen en zien we achter veel huisdeuren amateurkoks tijd en geld in lekker en verantwoord eten stoppen. Dat zien we dus ook terug op evenementen: catering op evenementen is van groot belang. Dat betekent niet dat het altijd op sterrenchef niveau moet zijn, maar aandacht, onderscheid en in veel gevallen de vraag om duurzaam en bijvoorbeeld een hoofdrol van groente met een bijrol voor vlees en vis, is iets dat EvenementOrganiseren.nl terug ziet komen. De partycateringtrends:

  • Foodie Bag
    De culinaire opvolger van de goodie bag. Content halen, food meenemen.
     
  • Koffie
    Nederland groeit door als koffieland. Mooie uitdaging voor de cateringbranche: koffie met aandacht, maar snel in proces en uitserveren.
     
  • Good street food
    De combinatie van gezond en straat. Denk bijvoorbeeld aan belegde pretzels en zelf samen te stellen snacks.
     
  • Lokaal en eerlijk
    Het opdrachtgevende bedrijf wil eerlijk en lokaal. De cateraar speelt hierop in met flexibele keukens, lokaal eten en duurzaam eten en drinken.
     
  • Catering App’s
    Het verhaal achter het eten op een event of congres op je eventapp.

Natuurlijk blijft duurzaam en verantwoord eten de partycatering beheersen. Steeds vaker worden oplossingen gevonden waarbij de prijs niet meer het struikelblok is. Evenement Organiseren sprak met één van de experts op het gebied van duurzame catering, Sam Verwaijen van Green.DNA. Hij komt tot 3 tips voor verantwoorde catering:

1. Seizoensproducten
Seizoensfruit en groente vers van het land. Seizoensgebonden eten is niet alleen erg lekker, maar ook goedkoper en verser! Wij gebruiken daarom ingrediënten uit onze eigen tuinen en van kleinschalige, lokale producenten. ’s Morgens geplukt, ’s avonds op het bord. Onbespoten, direct van het land en dus verser dan vers. Dat proef je en is heel duurzaam doordat het nauwelijks vervoerd hoeft te worden.

2. Duurzame vis en verantwoord vlees 
Niemand wordt blij van kiloknallers of geprikt en met water ingespoten vlees. Wij kiezen daarom biologisch gehouden varkens, kippen en dubbeldoel koeien. Dan gebruiken we niet alleen de filets, biefstukken en haasjes, maar het hele dier, en net iets kleinere porties dan dat je wellicht thuis op tafel zou zetten. Uiteraard wel perfect gegaard, smakelijk met een bite. En ook bij vis valt er veel te kiezen. De druk op de populaire kabeljauw, zalm en tonijn is groot. Makreel, forel en krab zijn bijvoorbeeld heerlijke en duurzame alternatieven waar onze chef wel raad mee weet.

3. Lelijk fruit en groenten
Lelijke peentjes, kromme kommers. knobbelige tomaten. Jaarlijks wordt 40 miljoen kilo aan fruit en groenten weggegooid omdat het geen perfecte vorm, kleur of formaat heeft. Voor onze soepen, sappen en gerechten gebruiken we zoveel mogelijk groente en fruit die normaliter vanwege hun 'looks' worden afgekeurd. Duurzaam, goedkoper en net zo lekker.

>> Bekijk hier het partycatering aanbod op Evenement Organiseren.nl

>> Partycatering behoeft een aparte checklist

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x