EvenementOrganiseren.nl

Thema ideeën voor uw evenement. Themafeesten: een blijvertje! (part 2)

Verbind een thema aan uw feest en geef hiermee uw deelnemers een uitstekende meeslepende ervaring: het themafeest is een blijvertje! Voor elk type doelgroep en zakelijk evenement is wel een passend thema te vinden. Laat u inspireren door deze uiteenlopende voorbeelden.

 

100 event theme ideas first appeared on EventMB

EvenementOrganiseren.nl & EventBranche.nl is trots onderdeel van het EventMB-netwerk.

Lees ook: Deel 1 van de 100 thema's voor uw evenement


1. Hollywood
Rode loper, glitter, glamour, zwarte stropdas en baljurken zijn allemaal tekenen van een Hollywood feest. Nog één stap verder is het Oscar-thema evenement met gouden beeld en een prijsuitreiking. Laat de gasten fotograferen op de rode loper voor een fotowand en geef de gasten de beleving van een moment voor de paparazzi. Iedereen voelt zich gegarandeerd speciaal.2. Welcome to the Jungle
Word koning of koningin van het oerwoud met dit thema, waarbij veel planten, bomen, exotische dieren en dierenprints de boventoon voeren. Voor verschillende type bedrijfsevenementen interessant.

3. Mardi Gras
Kralensnoeren, gedurfde kleuren en maskers zijn het belangrijkst bij dit thema. Dit Franse feest Mardi Gras betekent letterlijk: ‘vette dinsdag’, dit is de dag voor Aswoensdag. In het Nederlands is dit Vastenavond, de laatste avond van carnaval.4. Middeleeuws banket
Ridders van de ronde tafel, banketten en koning Arthur passen allemaal perfect bij dit thema. Een uitgebreid buffet, zwaarden en harnassen passen bij dit thema.
 5. Buiten naar binnen 
Breng de natuur naar binnen om een 'hidden garden' gevoel te creëren voor uw evenement, zoals in dit voorbeeld van de tentoonstelling! Een overvloed aan bladeren, bloemen en gras bindt dit thema mooi samen en als het budget het toelaat, kunnen hangende planten een echt ingesloten, tuineffect geven.6.  Stad van de liefde
Als de stad van de liefde, kan een Parijs-thema niet in deze lijst ontbreken. Denk: historische monumenten, heerlijk eten, cultuur, typische parisiennes. Afhankelijk van je wensen kun je een Valentijns of Love Theme-evenement toevoegen aan dit Parijs-thema. 7. Great Gatsby
Een zeer populair thema-idee dat past bij gala's, bruiloften en black tie events vanwege de weelderige decorkeuze en de prachtige jurken. Dit thema kan gemakkelijk worden aangepast als u een lager budget heeft. Gebruik uiteraard een goud en zwart kleurenpalet. 

 8.  Star Wars
Dit thema heeft zoveel mogelijkheden, vooral met de release van de nieuwe films. Bovenstaande afbeelding geeft een eenvoudige Star Wars-thema-uitvoering weer. Deze aangepaste bar is eenvoudig en elegant. Serveer signature drankjes en neem de gasten mee in het Star Wars-universum. 


9. Superhelden
Een populair thema vanwege de succesvolle Marvel films. Bekend van vele populaire strips en verhalen. Je kunt kiezen uit een gevarieerd aanbod van kleurenschema's en personages. De donkere sfeer van Batman of de groene sfeer van de Hulk. Je kunt dingen ook interessanter maken door deelnemers te vragen hun eigen superhelden te maken en een prijs te winnen voor de beste.

10. Harry Potter
Meer dan 19 jaar later en nog steeds een fenomeen, dus waarom zou je geen Harry Potter-thema gebruiken? Er zijn zoveel mogelijkheden met dit thema, Van een spel Zwerkbal voor teambuilding tot het brouwen van een eigen drankje.   11. Zombie-apocalyps
Een goed, last-minute thema-idee is een zombie-apocalyps, omdat je dit van een 'vernielde' versie van je locatie kunt maken, met muurschilderingen op de spuitwand, bebloede handafdrukken of vlekken op de vloer en her en der voorwerpen die zijn achtergelaten. Bovendien is het een gemakkelijke kostuumkeuze voor deelnemers omdat ze elke outfit kunnen 'zombifyen'12. Glitter
De glittertrend blijft doorzetten. Glitter vind je overal, in eten en drankjes, voer dit verder door in de hele locatie.  Glittertapijt, verlichte achtergronden, glitterstations. . 
 


13. Nacht in het museum
Een thema met eindeloze mogelijkheden bekend uit de film: A night at the museum.
 

14. Planet earth
Overweeg een 'groen' thema-evenement  waar zoveel mogelijk duurzaam en milieuvriendelijk is, bijvoorbeeld door gebruik van bamboestoffen, linnengoed, aardse kleurkeuzes.

15. Atlantis / Under The Sea
Zeemeerminnen zijn op dit moment een populair onderwerp en deze kunnen gemakkelijk worden opgenomen in een onderwaterwereld thema. Kies voor blauwe verlichting en inrichting, evenals kleurrijke of tropische vissen. Denk ook aan hangende bubbels of zeewier, schelpen en een water ornament.   


17. Afrikaanse Safari
Denk aan The Lion King voor inspiratie en voeg veel dierenprint toe aan de inrichting. Deelnemers kunnen zich als exotisch dier verkleden en het personeel kan worden gekleed als safari-gidsen.  Voor bloemen, kies voor grote bladeren en levendige kleuren.

18. Een dag op de boerderij
Voeg rustieke eenvoud toe aan uw evenemententhema door een dag op de boerderij te hebben. Dit zou geschikt zijn voor binnen- en buitenevenementen.  Gasten kunnen zich verkleden als boeren of zelfs hun favoriete dieren op het boerenerf en kleine centerfiguren zijn een schattig tintje.

19. Fitness
Gezondheid en welzijn worden steeds belangrijker voor deelnemers, dus een gezond evenementthema dat zich richt op fitness, bewegen en het beste zijn dat je kunt zijn, zou populair kunnen zijn. U kunt aanwezigen aanmoedigen om deel te nemen aan trainingskleren en een verscheidenheid aan workshops en displays te creëren die zich richten op verschillende soorten oefeningen van hoge tot lage impact. Smoothie- of sapbars zijn populair voor drankjes en een interessante saladebar zou een traktatie zijn.

20. Willy Wonka
Breng deelnemers naar een wereld van pure verbeelding met Charlie en de Chocoladefabriek als thema. Afgezien van het snoep, kun je je meer concentreren op de vreemde wereld in de fabriek, zoals met deze prachtige centrepieces en entertainers. Je kunt ook gouden tickets versturen als uitnodigingen voor gasten. Zorg er wel voor dat je krachtige en krachtige kleuren gebruikt om een ??indruk te maken en dit thema te omarmen.
  

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x