EvenementOrganiseren.nl

The Next Event: Evenement organiseren? Denk aan de toegankelijkheid

Door Van Nelle Fabriek Events
Wie aan toegankelijkheid van evenementenlocaties denkt, denkt al snel aan rolstoeltoegankelijkheid, of aan invalidetoiletten of speciale parkeerplekken voor minder validen. Dat is heel goed, maar er is nog zoveel meer over dit onderwerp te vertellen. De Van Nelle Fabriek gaat hier in een kennissessie dieper op in. Dat gebeurt tijdens The Next Event op dinsdag 29 november in de Fokker Terminal in Den Haag. maar los van het feit dat er ook bedrijven en nog een enkele locatie is, die daar niet in mee kunnen, is er ook nog meer.

Zeven handige tips om jouw evenement en/of locatie toegankelijk te maken:

  • Wees altijd voorbereid op de komst van een rolstoelgebruiker. Als hij of zij erin kan, dan kunnen andere bezoekers er ook beter in.
     
  • Zorg dat een aangepast toilet altijd bruikbaar en beschikbaar is en dus niet de sleutel bij de receptie neerleggen (extra meters maken kost iemand met een handicap veel energie) of de ruimte gebruiken als opslag.
     
  • Ga je de locatie aanpassen? Vraag dan ook een ervaringsdeskundige met kennis erbij. Zij weten precies hoe en waar op gelet moet worden voor meerdere soorten beperkingen.
     
  • Vermeld op je website welke voorzieningen er op jouw locatie aanwezig zijn. Is er een invaliden aangepaste parkeerplaats, aangepast toilet, ringleiding, een rolstoelhelling (ramp) etc.? Plaats hier foto’s en afmetingen bij, zodat mensen met een handicap zelf kunnen bepalen of ze erheen kunnen gaan. Een goede toegankelijkheid is een USP waar mensen met een handicap naar op zoek zijn. Nodig hen via de website uit specifieke vragen over de toegankelijkheid te mailen.
     
  • Wat is je liftcapaciteit? Plaats een groep met veel minder validen niet op de bovenste verdieping. Programma’s lopen snel uit als het overgrote deel slechts een voor een met de lift kan.
     
  • Vraag in een registratieformulier naar de toegankelijkheidswensen zodat een opdrachtgever op de hoogte is van de komst van mensen met een beperking en daarop kan inspelen.
     
  • Mensen met een beperking zijn niet per definitie rolstoelgebruikers, denk ook aan beperkingen als autisme, slechthorendheid en slechtziende mensen.

     

Meer over toegankelijkheid van evenementen op The Next Event

Tijdens The Next Event deelt de Van Nelle Fabriek als locatie, net als vele tientallen andere event-expertis haar kennis en expertise. In de woonkamerstand van Van Nelle Fabriek leerde je uit de praktijk over toegankelijkheid en evenementen: 



Als eerste evenementen locatie in Nederland ontvingen wij het certificaat voor toegankelijkheid van ‘Welkom Toegankelijkheid & Evenementen’ van Marianne Dijkshoorn. Onze locatie voldoet al meerdere jaren aan toegankelijkheid en gastvrijheid. We vinden het belangrijk om opdrachtgevers/eventplanners bewust te maken van toegankelijkheid op evenementen. Schuif je ook bij ons aan? Wij voorzien je graag van advies en vertellen je alles over toegankelijkheid en gastvrijheid op onze locatie en hoe wij dit aanpakken. Er is namelijk veel meer te vertellen dan alleen rolstoeltoegankelijkheid, invalide toiletten en invalide parkeerplaatsen. Denk o.a. ook aan kolfruimtes, een ringleiding, evacuatie stoelen en tolkbegeleiding.

Als afsluiter van de sessie ontvang je een mooi cadeau van ons. Wij weten zeker dat je dit cadeau kunt gebruiken bij het organiseren van een toegankelijk evenement. We zien je graag op dinsdag 29 november! Team Van Nelle Fabriek Events Van Nelle Fabriek, Rotterdam.

>> AANMELDEN THE NEXT EVENT
>> MEER WETEN OVER THE NEXT EVENT

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x