EvenementOrganiseren.nl

Social media en events: hoe groot moeten afbeeldingen zijn op Facebook, Insta, Twitter, etc

Geen evenement meer zonder de inzet van social media. Of het nou in het voortraject is om het programma, sprekers of interactie te bewerkstelligen; of tijdens het evenement om verslag te kunnen doen en/of in contact te staan met de buitenwereld; na het event om alle content die uit het evenement komt, gedeeld kan worden. Dat daar foto's en afbeeldingen bij horen, dat weten we. Maar welke afbeeldingsgrootte hoort bij welk social media kanaal?

Eerst maar eens even kijken hoe het social media landschap er tegenwoordig uit ziet. Want dat social media van grote waarde kan zijn voor jouw evenement, valt of staat vooral bij dat je weet wie waar zich begeeft. Om dat te achterhalen, eerst een blik op het social media gebruik in Nederland.

Social Media gebruik in Nederland

Social media expert Danny Oosterveer deelde een grafiek uit zijn onderzoek op Marketingfacts.nl:

Waar zit wie: leeftijden per social media kanaal

Van de werkende Nederlanders in de leeftijdscategorieen 20-39 en 40-64 is een vergelijkbare top 5 van social media kanalen waar zij gebruik van maken. Dat blijkt uit een Newcom-onderzoek van 2020.

Voor de leeftijdsgroep 20-39 geldt:

1. Facebook

2. Youtube

3. Instagram

4. LinkedIn

5. Snapchat

Voor de leeftijdsgroep 40-64 is dit de top 5:

1. Facebook

2. Youtube

3. LinkedIn

4. Instagram

5. Pinterest

 

Afbeeldingsgrootte Social Media Afbeeldingen

Het social media dashboard en managementprogramma Hootsuite zet jaarlijks de afmetingen van alle soorten social media afbeeldingen op een rij. Super handig om bij de hand te hebben, voor zodra jij social media gaat inzetten voor, tijdens of na jouw evenement:

 

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x