EvenementOrganiseren.nl

Serveer op uw evenement minder vlees en meer groente

Interessant nieuws voor eventorganisatoren: uit onderzoek van Wageningen University & Research is namelijk gebleken: minder vlees, meer groente, is een hogere gasttevredenheid en winstmarge (voor de cateraar) en kostenbesparing voor u als opdrachtgever of organisator van een evenement.

Een interessante conclusie uit het onderzoek naar het verhogen van de groenteconsumptie in Nederland. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van welzijn, gezondheid & sport en Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland Frugi Venta. En zeker interessant voor organisatoren van evenementen:

De onderzoekers willen door middel van een aantal experimenten meer inzicht verkrijgen in de groenteconsumptie in Nederland. Jeréll Roos, begeleider van het experiment in de categorie 'restaurant', voerde zijn onderzoek uit bij 3 locaties van een bekende Nederlandse hotelketen. Gedurende 2 weken woog hij de overgebleven porties, van de ruim 1500 teruggekomen gerechten van gasten en koppelde deze metingen aan de enquêtes die ter plekke door zijn onderzoeksteam zijn uitgevoerd. Daarbij werden de porties van zowel groente als vlees beurtelings verkleind en vergroot.

Belangrijkste conclusies
'Eén van de belangrijkste conclusies uit het onderzoek is een hogere gasttevredenheid (+9%) door het verkleinen van de vleesportie en het verhogen van de groenteportie. Bovendien zorgt dit voor een margeverbetering van 5% en kan er 0,25 eurocent worden bespaard per gerecht', aldus Roos.

Andere conlusies van het onderzoek:

  • - Serveer groente met warme bereiding
  • - Zorg voor variatie
  • - Serveer op het bord i.p.v. apart
  • - Meer serveren is meer eten
  • - Verklein de vis/vleesportie en vergroot de groenteportie
  • - Luxe groenten worden vaker gegeten en presentatie is belangrijk

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x