EvenementOrganiseren.nl

Rise of the machines en local globalisation

Door Vineyard Catering
Vineyard catering legt deze begrippen voor u uit. Zij hebben namelijk voor u de meest opvallende trends en ontwikkelingen op het gebied van catering van dit moment voor u op een rij gezet.

1. Local Globalisation: 

De internationale product- en smaakkennis van gasten wordt groter, terwijl lokale ingrediënten en leveranciers uit de buurt juist belangrijker worden voor opdrachtgevers. Local Globalisation is het koken van een internationale kaart met zoveel mogelijk producten uit Nederland of de directe omgeving én binnen het seizoen. Zo vermengen meerdere culturen en invloeden met diverse bereidingswijzen en manieren van presenteren. Je kan er eigenlijk al niet meer omheen.

 

2.Vegetarisch / veganistisch aanbod is een belangrijke ontwikkeling:


In 2050 wordt een gigantisch voedseltekort verwacht. Met name van vlees en vis wordt verwacht dat het schaars zal zijn. De toekomst ligt dus in vegetarisch / veganistisch eten en daar is al lange tijd geleden mee begonnen. Over een paar tientallen jaren eten we misschien alleen nog met Kerst vlees of vis. Het komt in ieder geval de creativiteit van vegetarisch / veganistisch aanbod ten goede.

 

 

3. Rise of the machines.

Niet direct een kwaliteitsverbetering voor het evenement, maar een ontwikkeling die wel aandacht verdient en creativiteit kan brengen. Naast de bekende ontwikkelingen op het gebied van robotica en de inmiddels bekende foodprinters, zorgt o.a. een te kort aan koks voor slimmere manieren van produceren. Apparatuur die slechts 20% van de bereidingstijd nodig heeft en toch zorgen voor betere smaak en een mooiere structuur is al actueel. Koken zonder koks. Wij geven overigens graag een rondleiding bij ons om te laten zien hoe dat werkt.